EUROLYGA 2023

M. Fosteris pernelyg nesirūpina dėl pralaimėjimo: „Finalas vyksta iki trijų pergalių“

Pirmoje mačo dalyje gan neblogai atrodęs Vilniaus „Rytas“ subyrėjo trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo pradžioje. Per šį spurtą Kauno „Žalgiris“ nebeatleido vadžių ir 93:108 (21:26, 25:20, 25:34, 22:28) „Rytui“ išrašė pirmąjį pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finale.

 Marcusas Fosteris<br>R. Vilkelio nuotr.
 Marcusas Fosteris<br>R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erikas Petrikas

2023-06-02 09:02, atnaujinta 2023-06-02 13:28

Šiandienos mače „Ryto“ komandą į priekį vedė Marcusas Fosteris.

„Ryto“ lyderis pirmajame finalo mače įmetė 19 taškų, pataikydamas 7 metimus iš 12.

„Tai yra tik pirmosios serijos rungtynės. Jie aikštelėje geriau išpildė derinius, geriau pataikė nei mes ir buvo kietesni nei mes. Tai yra penkerių rungtynių serija. Mes turime pasimokyti ir būti geresni“, – po rungtynių kalbėjo „Ryto“ lyderis.

Šiandien „Rytas“ gynyboje atrodė itin prastai. Ypač trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo kėlinio pradžioje, kur „Žalgirio“ krepšininkai pasinaudojo ne viena sostinės klubo klaida gynyboje ir pataikė ne vieną taiklų tritaškį.

„Aš manau, kad tuo metu buvome per minkšti ir atidavėme per daug prasiveržimų, kuriuos „Žalgiris“ užbaigdavo dviem taškais su pražanga. Manau, kad tai lėmė rungtynių eigą.

Jei atvirai, dėl varžovų laisvų tritaškių kalta mūsų prasta gynyba. Mes leidome jiems pajusti ritmą ir po to laisvi metimai pradėjo kristi. Jie turi gerus žaidėjus, kurie pataiko“, – aiškino M.Fosteris.

Šiandien „Žalgiris“ parodė Eurolygos lygio fiziškumą. Ar fiziškumas duoda įtakos rungtynių eigai?

„Finaluose – viskas apie fiziškumą. Turime būti kietesnė komanda, jei nori laimėti. Turi pirmas griūti dėl 50 prieš 50 kamuolio – tik tai leis pagalvoti apie pergalę“, – pasakojo M.Fosteris.

Nepaisant to, kad „Rytas“ pralaimėjo – komandos nuotaika nesuprastėjo, o M.Fosteris atrado kelis pozityvus, kurie padės tolimesnėse kovose „Betsafe-LKL“ finale.

„Nuotaika nesikeičia. Finalo serija yra iki trijų pergalių, o ne iki vienos. Jaučiamės gerai ir turime mokytis iš klaidų, kurias padarėme.

Aš galvoju, kad pozityvus dalykas buvo tas, jog šiandien mes gerai judinome kamuolį puolime. Po gero kamuolio judėjimo kamuolys atsidurdavo kampe, iš kur mes pataikėme ne vieną taiklų metimą, tačiau turime žaisti kažkiek greičiau“, – dėstė „Ryto“ lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.