EUROLYGA 2023

V. Šeškus pratrūko – įgėlė teisėjams ir metė priekaištą: „Jonava yra nenaudinga trečioje vietoje“

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) tęsiasi bronzos siekiančių ekipų dvikova. Jonavos „CBet“ savo arenoje po dramos 87:88 (27:23, 25:22, 15:13, 20:30) krito prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo 1:1.

 Virginijus Šeškus<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2023, 10:39 PM, atnaujinta Jun 2, 2023, 11:11 PM

Šio mačo pabaigoje atrodė, kad Virginijaus Šeškaus kariauna iškovos antrąją pergalę mažajame LKL finale: likus žaisti mažiau nei 3 minutes „CBet“ pirmavo 81:74. Tačiau klaidos lėmė, kad rankose kamuolį turėję šeimininkai likus 14 sek. jį prarado, o Jamelas Morrisas su sirena įsūdė pergalingus du taškus.

„Geros ir emocinės rungtynės. Turėjome galimybę laimėti patys. Manau. Likus dešimčiai sekundžių iš mūsų pergalę atėmė teisėjai – buvo šimtaprocentinė bauda, – pyko spaudos konferencijoje Jonavos treneris Virginijus Šeškus. – Tai buvo nebe pagrindinis pralaimėjimo faktorius – taip žmogų „nukala“...

Bet to, kai jau lieka minutė, gal galima būtų teisėjams pasižiūrėti. Pasijautėme taip, lyg Jonava yra nenaudinga trečioje vietoje. Vyrai šaunuoliai, atidavė visas jėgas, bet visos 50 prieš 50 situacijos ne mūsų naudai.

Čia dėl finalų reikalai, reikia daugiau atsakingumo, mes irgi dirbame, taškome nervus. Vienas sprendimas labai daug reiškia.“

– Buvo emocingos ir kovingos rungtynės. Ką po mačo pasakėte komandai?

– Nieko. Aš manau, po tokių rungtynių geriau nieko nesakyti, reikia šiek tiek nusiraminti. Per rungtynes viską išsakai ir ką reikia, ir ko nereikia. Rūbinėje atsisveikinome, sušaukėme šūkį ir daviau laisvę išsivalyti galvas žaidėjams.

Mums bus labai sunku, bet mes parodėme, kad galime žaisti, laimėjome Panevėžyje, turėjome laimėti ir šiandien.

– Visą sezoną kalbėjote, kad reikia po tokių sunkių rungtynių atsistatyti ne tik fiziškai, bet ir emociškai? Kaip tai darysite dabar? Kokie momentai buvo svarbūs?

– Matote, paskaičiavus tas minutes, 7 su pusė žaidėjo, viskas normaliai. Visą gyvenimą žiūri rungtynes ir jose prisimeni kažkokias vietas, kurios buvo svarbios.

Šiandien tai buvo momentas, kai mes turėjome 13 taškų pranašumą. V.Šulskis prametė iš po krepšio, mes gavome tritaškį ir baigėme trečią kėlinį su 9 taškų pranašumu, kai galėjome pirmauti 14 taškų.

Ką padarysi, čia yra krepšinis. Per visą mačą kažką atsimeni. Akcentuoju ne tą paskutinį metimą, kuris buvo lyg ir laimės dalykas.

– Ar likus kelioms minutėms jau buvote patikėjęs pergale?

– Nelabai. Kai liko minutė ir turėjom 8 taškus, mes buvome susitarę ilgai laikyti kamuolį ir atakuoti paskutinėmis sekundėmis. Kaip ir viskas buvo normaliai, neatkovotas kamuolys ir prarastas tritaškis... Gavome chaosą.

Kad ir paskutinė ataka, davėme atsikovoti kamuolį, suteikėme du šansus. Žiūrovams buvo labai įdomios rungtynės. Šioje serijoje mes nesijaučiame silpnesni.

Reikia tikėti sėkme. Šiandien toks pusiau miegodamas sapnavau šį mačą, tik viskas baigėsi sapne mums gerai...Daug teisingiau būtų, jei šiandien serija būtų 2:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.