EUROLYGA 2023

„Jeep“ arenos atmosfera mėgavęsis M. Fosteris: „Tai yra geriausias mano gimtadienis“

„MVP, MVP, MVP, MVP“. Tokia skanduote Marcusą Fosterį „Jeep“ arena išlydėjo į rūbinę. Gynėjo tempiamas „Rytas“ 94:71 įveikė Kauno „Žalgirį“ ir išlygino Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijos rezultatą 1:1.

V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (17)

Erikas Petrikas

Jun 4, 2023, 9:15 AM, atnaujinta Jun 4, 2023, 12:30 PM

Kaip ir Kaune, taip ir Vilniuje – M.Fosteris buvo rezultatyviausias „Ryto“ krepšininkas.

Gynėjas įmetė 22 taškus ir atkovojo 4 kamuolius, o kartu kūrė ne vieną gražų epizodą, pakėlusį „Jeep“ arenos sirgalius ant kojų.

„Aš galvoju, kad tai mums buvo labai gera pergalė. Viso sezono metu kalbame apie gynybą – ją antrajame mače parodėme. Nors ir padarėme keletą klaidų, bet vienas kitam ėjome į pagalbą ir padarėme savo darbą. Tai yra kol kas tik viena pergalė. Mums reikia dar dviejų (pergalių – red.)“, – kalbėjo „Ryto“ gynėjas.

Pirmajame serijos mače „Rytas“ varžovams leido įmesti net 108 taškus. Toks rezultatas buvo arti to, kad būtų pagerintas įmestų taškų skaičiaus finale rekordas.

Visgi antrajame mače viskas buvo kitaip. „Rytas“ kur kas labiau spaudė kamuolį, kur kas geriau gynėsi arčiau krepšio, o bendri komandiniai veiksmai lėmė, kad „Žalgiris“ įstrigo sostinės komandos gynyboje.

„Lengva apie tai kalbėti, bet kai pamatai savo gynybą per vaizdo peržiūrą ir pamatai, kaip blogai gyneisi... Mes turėjome teisingą mentalitetą, ateinant į rungtynes – duoti varžovams daugiau kontakto, neleisti įeiti į derinius. Jei jie pataikys metimus, reikėjo gintis taip, kad tie metimai būtų kuo sunkesni“, – apie pokyčius prie savojo krepšio aiškino M.Fosteris.

Prie „Ryto“ gynybos ypač prisidėjo Kendale'as McCullumas, kuris iš Luko Lekavičiaus ir Isaiah Tayloro ne kartą iškrapštė kamuolį, o negana to, buvo keli momentai, kai „Žalgirio“ gynėjai tiesiog pamesdavo kamuolį ir jis išriedėdavo į užribį.

„Pirmasis dalykas, ką pamačiau apie Kendale'ą, kai jis atvyko į Vilnių, yra tai, kad jis yra labai geras gynyboje. Gynyboje jis labai aktyviai naudoja savo rankas, jis provokuoja varžovų pražangas puolime ir galop nustato visos komandos toną gynyboje“, – gyrė savo komandos draugą M.Fosteris.

Rungtynių pradžia M.Fosteriui nebuvo pati geriausia.

Gynėjas prametė kelis laisvus metimus, po kurių pats nebuvo patenkintas savimi.

Visgi krepšininkas užsikūrė, atvedė savo komandą į pergalę ir išlygino finalo serijos rezultatą,

„Atvirai – viskas atėjo iš sirgalių. Nepaisant to, kad rungtynių nepradėjau gerai, jie vis tiek mane palaikė ir norėjo, kad turėčiau geras rungtynes. Išlikau psichologiškai tvirtas. Tai yra finalas. Negali nukristi pernelyg žemai – turi išspręsti problemas, jei jos kyla“, – dėstė „Ryto“ lyderis.

Prieš porą metų M.Fosteris žaidė Atėnų „Panathinaikos“ komandoje, kur derbiuose prieš „Olympiacos“ atmosfera būdavo aukščiausiame taške.

Gynėjas lygino „Jeep“ arenos atmosferą į tą, kurią patyrė Graikijoje.

„Kartais taip ir jaučiasi – žaidžiame mini OAKA arenoje. Jaime, Justinui ir Kendale'ui, kurie Vilniuje nebuvo žaidę prieš „Žalgirį“, sakiau, kad į „Jeep“ areną susirenka daug žmonių ir šiose rungtynėse atmosfera bus dar karštesnė“, – pasakojo M.Fosteris.

Antrojo „Betsafe-LKL“ finalo serijos mačo dieną M.Fosteris šventė savo gimtadienį, rūbinėje valgė šakotį, kuris tiek jam, tiek Elvarui Fridrikssonui labai patiko.

Visgi geriausia dovana – aikštelėje iškovota pergalė.

„Taip, tai yra geriausias mano gimtadienis. Visąlaik nori laimėti per gimtadienį. Nesvarbu, kaip tai pavyko padaryti, bet aš labai norėjau laimėti“, – sakė M.Fosteris.

Serijos rezultatas lygus 1:1. Ką reikia „Rytui“ daryti, norint iškovoti antrąjį titulą paeiliui?

„Turime išlaikyti gerą gynybą, – akcentavo gynėjas. – Kaip jūs matote – įmetėme tiek pat taškų, kiek ir įmetėme Kaune. Puolimas visąlaik pas mus veiks, turime gerai dirbti gynyboje. Jei mes ginamės gerai, mus labai sunku sustabdyti.“

Šiame sezone M.Fosteris turėjo vos vienerias blankesnes rungtynes prieš Kauno „Žalgirį“.

Tądien krepšininkas įmetė 8 taškus, pataikydamas vos 2 metimus iš 11, o visuose kituose mačuose prieš Kauno komanda – M.Fosteris būdavo karštas, susirinkdavo daug taškų ir kone visas 40 minučių buvo pavojingas.

Kuo „Žalgiris“ yra parankus „Ryto“ lyderiui?

„Tiesiog išlieku agresyvus, metu savo metimus, kai galiu. Jie labai susispaudžia po krepšiu, kai esu aikštelėje, tad mano tritaškiai turi sukristi. Kiekvieną kartą, kai turėjau geras rungtynes prieš „Žalgirį“, mano metimai iš toli sukrisdavo.

Galvoju, kad jie dar labiau pradės akcentuoti gynybą prieš mane, tad turėsiu pasitempti skirstydamas kamuolius“, – mąstė M.Fosteris.

Jaime Echenique antrosiose rungtynėse buvo fenomenalus.

18 taškų, kylant nuo atsarginių žaidėjų suolelio, į plakatą įrėmintas Edgaras Ulanovas ir puiki gynyba prieš „Žalgirio“ vidurio puolėjus.

„Jis mums duoda labai daug energijos. Tu gali jausti tai, kiek jis nori laimėti. Jis praėjusiais metais žaidė su mano draugu NBA G lygoje. Mano draugas man sakė, kad įmetus Jaime kamuolį – jis įmes taškus 8 iš 10 kartų. Man labai patinka, kad jis žino, kada jis gali būti agresyvus ir rinkti taškus bei nusimesti kamuolį komandos draugams“, – gyrė naujausią „Ryto“ pirkinį M.Fosteris.

Antrajame serijos mače „Jeep“ arenoje buvo itin karšta ir sirgaliai puikiai palaikė vilniečius, o M.Fosteris jiems buvo ypač dėkingas.

„Ačiū, kad esate ištikimi komandai. Jūs ateinate į areną ir duodate mums labai daug energijos. Aikštelėje matosi, kad namuose mes žaidžiame kur kas geriau. Aš žinau, kad sirgaliai trečiajame mače bus Kaune ir palaikys mus. Būkite tokie pat garsūs Kaune, o mes bandysime būti tokie, kokie buvome šiandien“, – baigė M.Fosteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.