EUROLYGA 2023

Savo auklėtinių žaidimą komentavęs V. Šeškus: „Žaidėme kaip veteranų lygoje“

Jonavos „CBet“ krepšininkai trečiadienį Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nepasinaudojo galimybe iškovoti bronzos medalius.

 V.Šeškus<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 V.Šeškus<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-07 22:04

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose 55:75 nusileido Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“.

Serijoje iki 3 pergalių rezultatas tapo lygus 2:2.

Po rungtynių Jonavos klubo vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus buvo netikėtai ramus ir rungtynes komentavo su šypsena veide.

„Šiandien laimėjo stipresnė komanda. Šios rungtynės man priminė mūsų namų mačą prieš Vilniaus „Rytą“. Kai buvo prastas pataikymas ir pradėjome nuleidinėti rankas. Panevėžiui namuose buvo tas pats. Aš sakiau, kad bijau šiandienos rungtynių. Visi čia šnekėjo apie istoriją, kokia fantastika ir jaučiau iš žaidėjų, kad jie buvo savyje pasiruošę uždaryti rungtynes.

„7bet-Lietkabelis“ šiek tiek pakeitė gynybą. Aišku, ten nieko tokio, bet kai tu nesitreniruoji, žaidi kas antrą dieną, tuomet reikia įeiti į rungtynes. Šiandien daug ką blogai darėme. Kai galvos neveikia, mes nežaidžiame derinių, kurie yra mūsų jėga.

Du prieš du žaidžiame, bet jau tokiu tempu. Žiūriu ir galvoju: „mes seneliai išėję taip sužaistume“. Viskas vyksta aplink tritaškį, lieka 6 sekundės ir mes tada galvojame. Čia didžiausia bėda, jog nenaudojome derinių, iš kurių galėjome gauti kažkokios naudos“, – rungtynes komentavo „CBet“ treneris V.Šeškus.

– Esate stebėtinai ramus. Ar nėra apmaudo, kad nepavyko šiandien užbaigti serijos?

– Į Panevėžį važiavau 70–80 proc. Įsitikinęs, kad laimėsime. Nepatikėsite, kokia buvo energija, koks žaidėjų klausimas. Prisipažinsiu, šiandien tų rungtynių taip bijojau... Žmonės nori padovanoti tą pergalę ir mačiau, kad negaliu iš žaidėjų išsireikalauti.

Kas iš to, kad tu rėkausi. Sezono gale visi pavargę, tai jie už menkiausią dalyką viską ima taip karštai į galvą. Matėsi, kad „Lietkabelis“ mums primetė žaidimą ir mes pagal jį žaidėme.

– Ar tiesa, kad šiandien buvo daugiau panikos nei žaidimo?

– Taip ir yra. Galbūt ir iš to noro. Pradėjome lyg ir gerai, bet vėliau nepadarėme savo ir gavome tritaškius. Ir gynyba... Šiandien buvo labai daug klaidų. Kai kurios buvo labai vaikiškos. Viską galiu nurašyti ant nuovargio. Jeffas Garrettas nenorėjo eiti žaisti. Tas pats Dovis Bičkauskis, Edvinas Šeškus. Matėsi, jog Vytautas Šulskis ir Martinas Laksa davė energijos. Tai yra komanda, kurios šiandien nebuvo.

– Penktadienį važiuosite žaisti į Šiaulius. Čia yra pranašumas ar trūkumas?

– Aš manau, kad mums tai yra pranašumas. Mes Šiauliuose laimėjome antrą vietą KMT, jeigu ateis žiūrovų, jie palaikys mus. Bet ką reiškia pranašumas, reikia žaisti.

– Žaidėjai tiek aikštėje, tiek ant suoliuko labai reagavo į teisėjų sprendimus. Ar tai juos išmušė iš ritmo?

– Taip ir yra. Patys save išsimušė. Mes nieko nedarėme. Šiandien žaidėme kaip veteranų lygoje – ramiai pažaidžia sienelę, antrą sienelę, numeta kamuolį į šoną. Taip mes šiandien žaidėme ir žaidėjai nereagavo į nieką. Šį sezoną ne pirmą kartą patys žaidėjai viską nurašo ant nuovargio.

Kai pirmauji 20 taškų, niekas nebūna pavargęs. Kai atsilieki 20 taškų iš karto visi žaidėjai būna pavargę. Aišku, pas varžovus rotacija didesnė, tai normalu.

– Kaip motyvuosite žaidėjus penktoms rungtynėms?

– Reikia duoti pailsėti. Manau duosiu išeiginę žaidėjams. Kai per 10 dienų žaidi 5 rungtynes, tos treniruotės nieko neduoda. Norėčiau patikėti, kad tai buvo mažytė duobelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.