EUROLYGA 2023

Naujasis „Juventus“ treneris serbas O. Kostičius: „Žinau, kaip čia viskas vyksta“

Utenos komandos vairas artimiausiam sezonui patikėtas specialistui iš Serbijos Oliveriui Kostičiui. Praeityje šis treneris jau yra dirbęs Lietuvoje – 2010–2013 metais O.Kostičius darbavosi Kauno „Žalgirio“ klube, kur ėjo trenerio asistento pareigas.

Naujasis „Juventus“ treneris serbas Oliveris Kostičius.<br> utenosjuventus.lt nuotr.
Naujasis „Juventus“ treneris serbas Oliveris Kostičius.<br> utenosjuventus.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

utenosjuventus.lt

2023-06-08 15:28, atnaujinta 2023-06-08 16:34

Naujasis klubo vairininkas pasidalijo mintimis apie sugrįžimą į Lietuvą, naujus iššūkius, krepšinio filosofiją ir artimiausius darbus.

„Geras jausmas sugrįžti į Lietuvą. Gyvenau čia trejus metus ir turiu tik geriausius prisiminimus. Džiaugiuosi čia būdamas. Visuomet turėjau gerą ryšį su draugais iš Lietuvos, tiek iš krepšinio pasaulio, tiek iš už jo ribų. Žinau, kaip čia viskas vyksta. Dabar manęs laukia nauji iššūkiai ir nekantrauju pradėti darbus su Utenos klubu“, – dėstė O.Kostičius.

Kalbėdamas apie krepšinio filosofiją treneris teigė tikintis, kad užsibrėžtus tikslus pasiekti galima tik su gera gynyba.

„Gerbiu visas krepšinio filosofijas, tačiau turiu požiūrį. Balansas tarp puolimo ir gynybos turi būti, tačiau pirmas dalykas ties kuriuo turime dirbti, kad tobulėtume ir pasiektume pergalių yra gynyba. Su geru puolimu tu gali laimėti kelias rungtynes, tačiau su gera gynyba tu gali pasiekti užsibrėžtus tikslus“, – apie savo požiūri į krepšinį kalbėjo serbas.

O.Kostičius jau yra atvykęs į Lietuvą bei kartu su Utenos klubo vadovais pradeda lipdyti kito sezono sudėtį.

„Dabar kol kas viskas labai šviežia. Iš esmės šiandien yra pirmoji mano darbo diena. Pirmoji užduotis – susidėlioti visą komandos struktūrą.

Ieškosime žaidėjų, tačiau dar turime išsispręsti klausimu su trenerių štabu. Turėsime daug darbo artimiausiu metu. Per trumpą laiką nėra lengva surinkti gerą sudėtį, tačiau sunkiai dirbsime ir stengsimės priimti geriausius sprendimus“, – sakė strategas.

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sirgaliams O.Kostičius linkėjo gražios vasaros bei ragino po truputi ruoštis artėjančiam krepšinio sezonui.

„Komandos fanams linkiu geros sveikatos ir smagios vasaros. Pasiruoškite krepšinio sezonui – netrukus susimatysime“, – fanams linkėjimus perdavė naujasis Utenos ekipos vyr. treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.