EUROLYGA 2023

Staiga mirė Arvydo Sabonio pirmasis treneris Jurijus Fiodorovas – dar balandį legenda sveikino jį su gimtadieniu

Dar šių metų balandžio 1 dieną Kaune surengtoje šventėje Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis sveikino savo buvusį trenerį Jurijų Fiodorovą su 75 metų jubiliejumi, o šeštadienį paaiškėjo, jog žinomas krepšinio specialistas iškeliavo Anapilin.

 Arvydas Sabonis ir Jurijus Fiodorovas per trenerio gimtadienį.<br> V.Mačiulio nuotr.
 Arvydas Sabonis ir Jurijus Fiodorovas per trenerio gimtadienį.<br> V.Mačiulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-10 15:45, atnaujinta 2023-06-10 16:00

A.Sabonis buvo garsiausias J.Fiodorovo auklėtinis ir jis sveikino trenerį su kovo 31-ąją buvusiu gimtadieniu balandžio 1-ąją. J.Fiodorovas krepšinio treneriu dirbo nuo 1973 iki 2011 metų.

Apie J.Fiodorovo mirtį pirmasis parašė krepšinio laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjas Vidas Mačiulis.

„Amžinąjį Atilsį. Treneris JURIJUS FIODOROVAS (1948 03 31 – 2023 06 09), – rašoma V.Mačiulio feisbuko paskyroje. – Eidamas septyniasdešimt šeštuosius metus penktadienį Kaune staiga mirė žinomas krepšinio treneris Jurijus Fiodorovas.

Nuoširdi užuojauta velionio sūnui Ruslanui ir jo šeimai, artimiesiems, giminėms, draugams ir bičiuliams, buvusiems bendradarbiams. Tai skaudi netektis ir visiems trenerio auklėtiniams. Ypač Arvydui Saboniui, Robertui Ragauskui, Giedriui Gustui, Kęstučiui Marčiulioniui, kolegoms Arūnui Juknevičiui ir Romualdui Bruneckui, kuriuos prieš porą mėnesių Jurijus Fiodorovas buvo pakvietęs į savo vakaronę, skirtą septyniasdešimt penkmečiui.

Buvo linksmas ir guvus, iškalbingas ir laimingas. Nesiskundė ir sveikata, tik pastarosiomis dienomis kiek blogiau pasijuto, tačiau medikų pagalbos neprašė. Birželio 9-tąją, būnant vienam namuose, sustojo gyvenimo užgrūdina Jurijaus širdis. Liko Jo parašyta knyga „Lietuvos krepšinio genijų ugdytojas“, pluoštas eilėraščių apie krepšinį, gyvenimą, džiaugsmą ir liūdesį. Liko ir svajonė išleisti poezijos rinkinį...

Krepšinio trenerio auklėtiniai, kolegos bendradarbiai ilgai prisimins tvirto charakterio, bet jautrios sielos Jurijų Fiodorovą, Kaune gimusį ir čia amžiams pasiliekantį. Pernai trenerio vardas buvo įamžintas Legendų aikštelėje, prieš porą mėnesių jis apdovanotas Lietuvos krepšinio federacijos medaliu, įteiktas „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Krepšinio pasaulyje“ Garbės ordinas už žiniasklaidai pasakytas objektyvias, kritiškas, bet nuoširdžias mintis apie krepšinį.

Ilsėkitės ramybėje, Treneri Jurijau Fiodorovai. *** Karstas su velionio Jurijaus Fiodorovo palaikais birželio 11-tąją, sekmadienį, 12 val. bus pašarvotas „Liudingos“ šarvojimo salėje (Vytauto pr.44A Kaunas). Laidotuvės vyks pirmadienį. Karstas išnešamas 13 val. ir palydimas į Aukštųjų Šančių karių kapines, kuriose palaidota Jurijaus mama.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.