EUROLYGA 2023

Apytuštėje arenoje bilietus į ketvirtfinalį iškovojo Čekijos ir Juodkalnijos krepšininkės

Per Europos moterų krepšinio pirmenybių aštuntfinalio rungtynes Tel Avivo arenoje oficialių asmenų – žaidėjų, trenerių, aptarnaujančio personalo ir pan. – buvo, ko gero, daugiau negu žiūrovų.

 Juodkalnija įtveikė Italijos krepšininkes.<br> fiba com nuoptr.
 Juodkalnija įtveikė Italijos krepšininkes.<br> fiba com nuoptr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2023, 11:02 PM

Kelialapiai

Tel Avivas atsisveikino su renginiu, kurio jam nereikėjo. Pirmadienį antrajame pagal dydį Izraelio mieste įvyko dvejos Europos moterų krepšinio pirmenybių aštuntfinalio rungtynės, po kurių svarbiausias žemyno rinktinių turnyras tęsis tik Slovėnijos sostinėje Liublianoje.

Teisę keliauti į Liublianą pirmadienį iškovojo Čekijos ir Juodkalnijos krepšininkės. Čekės aštuntfinalyje beveik tuščioje arenoje po labai lygios kovos nugalėjo Graikijos rinktinę 79:76, juodkalnietės nelauktai įtikinamai įveikė Italijos ekipą 63:49.

Kitos dvejos aštuntfinalio rungtynės vyks antradienį Liublianoje. Ten dėl kelialapių į ketvirtfinalį kovos Vokietija – Slovakija ir Serbija – Didžioji Britanija.

Pirmojo etapo grupių nugalėtojos Belgija, Prancūzija, Ispanija ir Vengrija iškart pateko į ketvirtfinalį. Ketvirtadienį ketvirtfinalyje Prancūzija žais su Juodkalnija, Vengrija – su Graikija, Belgija – su Serbija arba Didžiąja Britanija, Ispanija – su Vokietija arba Slovakija.

Pusfinalio rungtynės vyks šeštadienį, finalo – sekmadienį. Nuo ketvirtfinalio visos rungtynės bus žaidžiamos Liublianoje.

Žiūrovai

Izraelio krepšinio mėgėjai stipriausių Europos moterų komandų varžybomis visai nesidomėjo. Tris su puse tūkstančio vietų turinčios Tel Avivo „Drive In“ arenos tribūnos beveik visą laiką buvo apytuštės. Tik žaidžiant izraelietėms į areną ateidavo apie pusantro tūkstančio sirgalių, o per kitas rungtynes dažnai nebūdavo nė šimto žmonių.

Oficialiais duomenimis B grupės, kurioje žaidė izraelietės, rungtynių lankomumo vidurkis buvo 818 žiūrovų, A grupės – 75 žiūrovai.

Pirmadienį į oficialų protokolą buvo įrašyta, kad rungtynes stebėjo 100 žiūrovų.

Ramybė

Nors Čekijos rinktinė yra labai jauna, tik keturios krepšininkės – vyresnės nei 24 metų, šaltakraujiškumo per aštuntfinalio rungtynes jai netrūko. Čekės tris kėlinius beveik visą laiką atsiliko, tačiau perėmė iniciatyvą ketvirtajame kėlinyje, kai žaidimą labai pagyvino 18-metė Dominika Paurova.

Į priekį išsiveržusios Čekijos krepšininkės visai neklydo paskutinę minutę, kai varžovės spaudė ir ėmėsi sąmoningų pražangų taktikos. Tuo metu čekės sugebėdavo perduoti kamuolį vienai iš labiausiai patyrusių krepšininkių 26-erių Petrai Holešinskai, kuri be klaidų mėtė baudas ir neleido graikėms išlyginti rezultato.

Nepakeičiama

Graikijos rinktinės lyderė, legendinio krepšininko Panagiočio Fasoulo dukra Mariella Fasoula pirmadienį be keitimo žaidė visas 40 minučių. Ji pelnė 26 taškus ir atkovojo 13 kamuolių, bet graikėms aiškiai trūko įvairovės. Ši komanda visą turnyrą rėmėsi vos dviem žaidėjomis – M.Fasoula ir Artemis Spanou.

Šis duetas ir per rungtynes su čekėmis pelnė gerokai daugiau nei pusę Graikijos rinktinės taškų – 48 iš 76 (A.Spanou įmetė 22 taškus).

Per visą turnyrą M.Fasoula ir A.Spanou surinko 52,5 proc. komandos taškų.

Beje, Graikijos rinktinė buvo visiška Čekijos komandos priešingybė. Europos pirmenybėse žaidė vos dvi jaunesnės negu 25 metų krepšininkės.

Netikėtumas

Jei pirmosios rungtynės vyko labai lygiai ir skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, tai Juodkalnijos ir Italijos komandų dvikova susiklostė labai netikėtai.

Nors Italijos krepšininkės buvo laikomos gana aiškiomis favoritėmis, jos pirmąjį kėlinį pralaimėjo 8:22. Juodkalnijos rinktinės gynėja Milica Jovanovič per šią dalį pelnė 11 taškų – daugiau negu visa varžovių komanda. 13-ąją min. juodkalnietės dar padidino skirtumą 29:8.

Italės atsigavimo požymius parodė tik trečiajame kėlinyje, kuriame sumažino atsilikimą iki 11 taškų, bet tučtuojau sulaukė dar vieno smūgio ir ketvirtajame kėlinyje rimtų problemų Juodkalnijos komandai nesukūrė.

17 taškų pelniusi M.Jovanovič buvo rezultatyviausia rungtynių žaidėja, tačiau italės ne mažiau kentėjo nuo Juodkalnijos pasą turinčios amerikietės Natashos Mack, kuri pasiekė antrą iš eilės dvigubą dviženklį. Baudos aikštelėse karaliaujanti N.Mack pelnė 13 taškų ir atkovojo 15 kamuolių.

Aštuntfinalis

Čekija – Graikija 79:76. Holešinska 19, Šipova 15 / Fasoula 26, 13 atk.kam., Spanou 22, Christinaki 11, 10 atk.kam.

Juodkalnija – Italija 63:49. Jovanovič 17, Lekovič 15, Mack 13, 15 atk.kam. / Andrė 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?