EUROLYGA 2023

Paaiškėjo moterų Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalių dalyvės

Europos moterų krepšinio pirmenybėse tik keturias rinktines treniruoja moterys. Visos keturios moterų treniruojamos komandos žaidė aštuntfinalyje, ir visos keturios – iškovojo pergales.

Vokietės žengė į čempionato ketvirtfinalį.<br>FIBA nuotr.
Vokietės žengė į čempionato ketvirtfinalį.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-21 00:11

Kelialapiai

Europos moterų krepšinio pirmenybėse paaiškėjo paskutinės ketvirtfinalio dalyvės. Antradienį Liublianoje aštuntfinalio rungtynes laimėjo ir į stipriausiųjų aštuonetą pateko Serbijos ir Vokietijos krepšininkės.

Vokietijos rinktinė įtikinamai nugalėjo Slovakijos komandą 79:69, o visas rungtynes su ugnimi žaidusios Serbijos krepšininkės tik pačioje pabaigoje įrodė pranašumą prieš Didžiosios Britanijos ekipą 66:60.

Ketvirtadienį ketvirtfinalyje žais Belgija – Serbija, Ispanija – Vokietija, Prancūzija – Juodkalnija ir Vengrija – Čekija.

Dėmesio centre neabejotinai bus belgių ir serbių dvikova. Serbijos rinktinė gina Europos čempionės vardą, Belgijos komanda užpernai iškovojo bronzos medalius. Belgės šiame čempionate žygiuoja be nesėkmių. Tuo tarpu dvi buvusias lyderes praradusi Serbijos rinktinė pirmajame etape nesugebėjo laimėti grupės varžybų, tad grįžti ant garbės pakylos bando sunkesniu keliu.

Krepšininkės Liublianoje kovoja ne vien dėl medalių, bet ir dėl penkių kelialapių į olimpinės atrankos turnyrą. Prancūzijos rinktinė jau turi teisę dalyvauti 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, tad per likusias Europos pirmenybių dienas liko nusijoti dar dvi komandas.

Permainos

Palyginti su praėjusiomis Europos pirmenybėmis, stipriausiųjų aštuonete pasikeitė net keturios komandos. Visos keturios permainos buvo neišvengiamos, nes užpernai ketvirtfinalyje žaidusios Baltarusijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Rusijos bei Švedijos rinktinės šių metų turnyre net nedalyvavo.

Šiais metais ketvirtfinalyje jų vietas užėmė Vengrijos, Čekijos, Juodkalnijos ir Vokietijos krepšininkės.

Serbijos, Prancūzijos, Belgijos ir Ispanijos rinktinės apgynė pozicijas stipriausiųjų aštuonete. Prancūzės į ketvirtfinalį pateko jau 13-ąjį kartą iš eilės (visuose turnyruose nuo 1999 m.), ispanės – šeštąjį kartą iš eilės, belgės – ketvirtąjį kartą iš eilės, serbės – trečiąjį kartą iš eilės.

Moterys

Daugumą į Europos pirmenybes atvykusių komandų treniruoja vyrai. Moterys vadovauja tik keturioms rinktinėms.

Serbijos rinktinės trenerė yra Marina Maljkovič, Čekijos – Romana Ptačkova, Juodkalnijos – Jelena Škerovič, Vokietijos – kanadietė Lisa Thomaidis.

Būtent šios keturios komandos pirmadienį ir antradienį laimėjo aštuntfinalio rungtynes ir pateko į ketvirtfinalį.

Aštuntfinalis

Vokietija – Slovakija 79:69. Gulich 26, Fiebich 15 / Wrzesinski 18, Jakubcova 16.

Serbija – Didžioji Britanija 66:60. Nogič 16, Anderson ir Jankovič po 10 / Fagbenle 20, Anigwe 13, 13 atk.kam., Winterburn 13.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.