EUROLYGA 2023

Eurolygoje bręsta neregėti pokyčiai – turnyras žengs įkrintamųjų varžybų keliu?

Itin intriguojančios Eurolygos kovos pritraukia sirgalių akį ne tik finalinio ketverto, bet ir viso reguliariojo sezono metu. Įtampa aukščiausią tašką pasiekia pavasarį, kai komandos įnirtingai kovoja dėl aštuonių bilietų į turnyro atkrintamąsias varžybas, dažnai šios kovos tęsiasi iki pat paskutiniojo turo.

E.Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas.<br>R. Vilkelio nuotr.
E.Ulanovas.<br>R. Vilkelio nuotr.
E.Ulanovas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 6:31 PM, atnaujinta Jun 27, 2023, 6:42 PM

Regėdama tokią konkurenciją Eurolyga jau nuo kito sezono gali imtis iki šiol neregėtų permainų.

Žurnalistas Robertas Heuselas praneša, kad jau nuo kito sezono Eurolyga žada minti jau NBA pramintais keliais ir į turnyrą įtraukti įkrintamąsias varžybas.

Jose dėl dviejų bilietų į atkrintamąsias varžybas kovotų 7–10 vietas užėmusios komandos. Tuo metu garantuotą vietą atkrintamosiose turėtų pirmąsias šešias vietas reguliariajame sezone užėmusios ekipos.

Kol kas oficialiai Eurolyga apie tai nėra pranešusi, todėl konkretesnės kalbos apie įkrintamųjų formato tipą vis dar nėra žinomos.

Šiuo metu Eurolygoje yra žaidžiama klasikiniu modeliu – klubai reguliariojo sezono metu kaunasi dėl aštuonių bilietų į atkrintamąsias varžybas. Tada komandos yra paskirstomos į keturias poras ir jos varžosi ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių.

Keturios stipriausios komandos iškovoja bilietus į Eurolygos finalo ketvertą, kuris yra rengiamas jau anksčiau turnyro organizatorių praneštoje vietoje.

Apie įkrintamųjų varžybų projektą praėjusią savaitę kalbėjo ir naujasis Eurolygos generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

„Yra kalbų. Šnekėsime su klubais. Pagrindas mūsų lygos yra žaisti su visais, tai pagrindinė ašis. Negalime grįžti prie grupių. Tai tikrai nesikeis“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.