EUROLYGA 2023

Latvija atsirinko 25 kandidatus pasaulio čempionatui – tarp jų ir du NBA žaidėjai

Pasaulio krepšinio čempionato kovoms pirmą kartą besirengianti Latvijos rinktinė jau turi 25 žaidėjus, kurie turės atvykti į stovyklą.

Kristapas Porzingis.<br>FIBA nuotr.
Kristapas Porzingis.<br>FIBA nuotr.
K.Porzingi ir J.Valančiūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
K.Porzingi ir J.Valančiūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-28 21:42, atnaujinta 2023-08-17 11:17

Žaidėjų sąraše yra ir keli NBA krepšininkai: neseniai į „Boston Celtics“ iškeistas aukštaūgis ir latvių žvaigždė Kristapas Porzingis, „Oklahoma City Thunder“ kitą sezoną žaisiantis Davis Bertanis.

 Taip pat kviečiamas su Kauno „Žalgiriu“ pasibaigus sezonui dar trejų metų kontraktą sudaręs Rolandas Šmitas bei du LKL žaidę krepšininkai – Artūras Žagaras ir Martinas Laksa. Į stovyklą taip pat pakviestas ir savęs niekaip nerandantis ir net į Puerto Riką nuvykęs Janis Timma.

Visi Latvijos rinktinės kandidatai:Artūras Kurucas, Rodionas Kurucas, Marekas Mejeris, Kristapas Porzingis, Davis Bertanis, Dairis Bertanis, Janis Timma, Rolandas Šmitas, Robertas Bėrzinis, Artūras Žagaras, Artūras Strautinis, Janis Strelniekas, Artisas Ate‘as, Janis Bėrzinis, Klavas Čavaras, Rihardas Lomažas, Aigaras Škele, Andrejus Gražulis, Martinas Laksa, Marcisas Šteinbergas, Anžejus Pasečnikas, Karlis Šilinis, Tomas Leimanis ir Kristeris Zorikas.

Latvija pasaulio čempionatą pradės H grupėje, kur kausis su Kanada, Libanu ir Prancūzija. Jei užimtų vieną iš pirmųjų dviejų vietų, kitame etape jos galimi varžovai būtų dvi iš šių komandų: Iranas, Ispanija, Dramblio Kaulo Krantas ir Brazilija.

Pasaulio čempionatas Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose vyks rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.