EUROLYGA 2023

„Wolves“ klubo savininkas G. Žiemelis įvertino D. Sabonio 217 mln. dolerių sutartį – po dviejų metų ji neatrodys patraukli

Domantas Sabonis šeštadienį sudėliojo savo ateities planus NBA – lietuvis nutarė savo karjerą tęsti „Sacramento Kings“ klube. Skelbiama, kad 27-erių D.Sabonis ir „Kings“ sukirto rankomis dėl naujo kontrakto, pagal kurį krepšininkas Sakramente liks dar penkiems metams ir per šį laikotarpį uždirbs 217 mln. JAV dolerių.

 G.Žiemelis įvertino D.Sabonio kontraktą.<br> lrytas.lt koliažas
 G.Žiemelis įvertino D.Sabonio kontraktą.<br> lrytas.lt koliažas
 Domantas Sabonis pasirašė 217 mln. dolerių kontraktą.<br> G.Šiupario nuotr.
 Domantas Sabonis pasirašė 217 mln. dolerių kontraktą.<br> G.Šiupario nuotr.
 G.Žiemelis<br> V.Skaraičio nuotr.
 G.Žiemelis<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 2, 2023, 1:13 PM, atnaujinta Jul 3, 2023, 8:49 AM

D.Sabonis dar turėjo metus galiojantį kontraktą, pagal kurį kitų metų sezone sezone turėjo uždirbti 19,4 mln. dolerių.

Tačiau vienu iš „Kings“ vedliu tapusį lietuvį Sakramentas nutarė suvilioti kur kas rimtesniais pinigais – 30,6 mln. JAV dolerių per metus sutartimi.

Apie D.Sabonio kontraktą sužinojęs Vilniaus „Wolves“ ekipos savininkas Gediminas Žiemelis pasidžiaugė žaidėjo sutartimi, tačiau mano, kad tokie rimti kontrakto skaičiai po kelių metų atrodys visiškai nepatrauklūs, nes bus kalbama ir apie 1 mlrd. JAV dolerių sutartis su žaidėjais.

Verslininkas socialiniame tinkle pasidalino mintimis apie NBA sutartis ir tikino, kad klubai kol kas solidžiais kontraktais mėtosi ne be reikalo – dabar milijonus žadančios ekipos ateityje sutaupys, nes įsigaliojus naujoms sutartims su žiniasklaidos priemonėmis kontraktų vertė didės itin ženkliai.

„Sveikinimai Domantui Saboniui su $ 217 mln. Bet kyla kitas klausimas, ar tai reiškia naują pinigų erą?, – feisbuke rašė G.Žiemelis. – Ar pamatysime pirmą $1 mlrd. jau 2026 metais? Europos krepšiniui didelis spaudimas, visų pirma, dėl žaidėjų prisiviliojimo…

Didžiausia NBA alga 2026 metais, kuri sutarta jau šiuo metu, bus mokama Damian Lillard – 63 mln. dolerių už 2026–2027 sezoną.

NBA media teisių kontraktas baigiasi 2024 metais. Šiuo metu NBA per metus gauna 2.7 milijardo dolerių už media teises ir visus šiuos pinigus lygiomis dalimis išmoka 30-čiai NBA klubų.

T.y kiekvienas gauna po 90 mln. dolerių iš lygos. Savo ruožtu NBA komandoms galioja 136 mln. dolerių metinė „algų kepurė“. Kitais žodžiais 67% NBA žaidėjų algos priklauso nuo media teisių pajamų.

Pasak įvairių prognozių, tikėtina kad 2025 -2035 metų naujas NBA media teisių kontraktas didės 300–350% procentų (nuo 2.7 mlrd. iki 8+).

Tai reiškia, kad jau 2025–2026 sezoną kiekvieno NBA klubo pajamos vien iš lygos išmokų didės nuo 90 iki 270 mln. dolerių per metus ir algų kepurė žaidėjų algoms kils nuo 136 mln. iki 350 mln. +.

Tikėtina, mes pamatysime ir pirmus 5 metų beveik 1 mlrd. dolerių vertės sandorius su ilgai NBA žaidusiais žaidėjais.

Tai šiame horizonte nemažai NBA komandų būtent šiais metais stengiasi pasirašyti 5-ių metų kontraktus, kurie jau už 2-jų metų žaidėjams neatrodys patrauklūs.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.