EUROLYGA 2023

Vilniaus „Rytas“ įvertino būsimus varžovus FIBA Čempionų lygoje: „Viskas priklausys nuo mūsų“

Patriko Baumano krepšinio namuose Ženevoje ištraukus burtus paaiškėjo, kad 2023–2024 m. Čempionų lygos sezone Vilniaus „Rytas“ žais B grupėje. Čia sostinės komanda susikaus su Dižono JDA, Patrų „Promitheas“ ir Opavos „Opava“.

Vilniaus „Rytas“ įvertino būsimus varžovus FIBA Čempionų lygoje: „Viskas priklausys nuo mūsų“.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Vilniaus „Rytas“ įvertino būsimus varžovus FIBA Čempionų lygoje: „Viskas priklausys nuo mūsų“.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 3:41 PM

Dižono komanda praėjusių metų Prancūzijos lygos reguliariajame sezone užėmė 4-ą vietą, tačiau atkrintamosiose neįveikė ketvirtfinalio barjero.

Panašus likimas laukė ir graikų „Promitheas“ – penkta vieta reguliariajame sezone, o ketvirtfinalyje rezultatu 1–2 nusileista Salonikų „PAOK“. Tuo metu Opavos komanda po 20-ies metų pertraukos tapo Čekijos lygos čempionais.

Sužinojęs būsimus varžovus Vilniaus „Ryto“ vyr. trenerio asistentas Georgios Dedas sako, kad lengvų oponentų čia nebus: „Nei varžovai, nei mes neturime pilnų būsimo sezono sudėčių, todėl dėl nieko negali būti visiškai tikras. Dižonas turi gerą trenerį, gerus žaidėjus, žaidžia tradicinį, kietą, prancūzišką krepšinį. „Promitheas“ turi puikų naują graiką trenerį ir jie tikrai į komandą pasikvies daug talentingų žaidėjų. Opava, nors ir yra turnyro naujokai iš Čekijos, bus tikrai ne pats lengviausias varžovas. Tačiau viskas priklausys nuo mūsų pačių – jei žaisime gerai, mūsų šansai bus geri“.

Treneris prideda, kad pastaruosius sezonus sostinės komanda pateko į „Top 16“ etapą, tai bus ir minimalus tikslas šiems metams. „Šiemet norime eiti toliau, bet kaip visada dėsime žingsnį po žingsnio ir visų pirma turėsime įveikti grupės etapą“.

Atrankoje į pagrindinį turnyrą dalyvaus dar viena komanda iš Lietuvos: Jonavos „CBet“.

Pačio turnyro formatas liko nepakitęs: grupės nugalėtojas keliaus tiesiai į „TOP 16“ etapą, o antrą-trečią vietas užėmusios komandos žais įkrintamąsias rungtynes iki 2 pergalių. B grupės komandos įkrintamųjų etape susitiks su A grupėje 2–3 vietas užėmusia komandą. Šioje grupėje rungsis Malagos „Unicaja“, Sombathėjaus „Falco“, Atėnų „Peristeri“ ir Le Mano „Sarthe Basket“.

Kadangi atrankoje į 2025-ųjų į Europos vyrų krepšinio čempionatą FIBA atsisakė lapkričio rinktinių lango, Čempionų lyga šiemet prasidės kiek vėliau nei pernai – spalio 17 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.