EUROLYGA 2023

Ar Lietuvos merginos sublizgės ir pasaulio čempionate?

Lietuvos merginų krepšinio rinktinė (iki 19 metų) po dešimties metų pertraukos kovos pasaulio čempionate. Planetos pirmenybės, kuriose dalyvaus 16 komandų, vyks liepos 15–23 dienomis Madride.

 Lietuvos merginų rinktinė<br> FIBA nuotr.
 Lietuvos merginų rinktinė<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2023, 9:24 AM

FIBA sudarytame pasaulio čempionato ekipų reitinge lietuvės užima šeštąją vietą. Ta pati mūsų šalies merginų rinktinė, kuri žais Madride, pernai tapo Europos (iki18 metų) pirmenybių nugalėtoja.

Viliaus Stanišausko treniruojamos lietuvės su Juste Jocyte priešakyje Ispanijos sostinėje rungtyniaus C grupėje su Brazilijos, Italijos ir Japonijos komandomis.

Į A grupę pateko Ispanija, Argentina, Australija ir Prancūzija, B – JAV, Vokietija, Malis ir Taivanas, D – Kanada, Kinija, Čekija ir Egiptas. Į kitą etapą pateks visos ekipos. Aštuntfinalyje A grupės rinktinės išbandys jėgas su B grupės komandomis, o C – su D.

Aiškiomis čempionato favoritėmis vadinamos amerikietės. Jos triumfavo dviejuose pastaruosiuose planetos čempionatuose, o iš paskutinių devynių laimėjo net aštuonis. Didžiulė intriga – kurios rinktinės iškovos sidabro ir bronzos medalius, nes Madride žais daug panašaus pajėgumo ekipų.

Pirmenybių reitingo antrojoje pozicijoje rikiuojasi ispanės, trečiojoje – australės, ketvirtojoje – kanadietės, penktojoje – prancūzės. Planetos 19-mečių čempionato nugalėtojomis iš 2023 metų pirmenybių dalyvių dar yra tapusios Australijos ir Čekijos krepšininkės (po kartą).

Pasaulio merginų (iki 19 metų) pirmenybės rengiamos nuo 1985 metų. Lietuvos rinktinė jose rungtyniaus penktą kartą. 2001-aisiais ir 2009-aisiais mūsų šalies merginos liko aštuntos, o 2007 ir 2013 metais užėmė 12-ąją vietą.

Visas mūsų šalies nacionalinės komandos dvikovas, taip pat pusfinalio, mažojo ir didžiojo finalo rungtynes tiesiogiai transliuos „TV3 Sport“, „TV3 Sport 2“ kanalai, naujos kartos televizija „Go3“. Dalį susitikimų rodys ir TV6 kanalas.

Grupės varžybų tvarkaraštis

Liepos 15 d.

13.05 val. Lietuva – Brazilija

Liepos 16 d.

15.35 val. Lietuva – Italija

Liepos 18 d.

15.05 val. Lietuva – Japonija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.