EUROLYGA 2023

Beprecedentis atvejis Lietuvos krepšinyje: 9 LKL žaidėjai ir treneris iš klubo reikalauja 80 tūkst. eurų LKL ramina aistras

Lietuvos krepšinio lygos klubą „Gargždai“ pavijo tamsūs debesys. 10 praėjusio sezono ekipos narių reikalauja iš komandos daugiau nei 80 tūkst. eurų.

Julius Kazakauskas<br>LKL nuotr.
Julius Kazakauskas<br>LKL nuotr.
 Žaidėjų ir trenerių pranešimas
 Žaidėjų ir trenerių pranešimas
 Žaidėjų ir trenerių pranešimas
 Žaidėjų ir trenerių pranešimas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 14, 2023, 11:31 AM, atnaujinta Jul 14, 2023, 8:50 PM

Portalą lrytas.lt pasiekė liepos 10-ąją Gargždų klubo žaidėjų rašytas laiškas, skirtas tiek ekipos vadovams, tiek LKL, Klaipėdos rajono savivaldybei bei Lietuvos krepšinio federacijai.

Jame krepšininkai Julius Kazakauskas, Šarūnas Beniušis, Marius Runkauskas, Josh'as Newkirk'as, Mindaugas Stašys, Ernestas Jonkus, Mantas Ruikis, Giedrius Staniulis, Aurimas Urbonas ir treneris Paulius Juodis reikalauja, kad klubas gražintų skolas už 2022–2023 m. sezoną.

Kaip pateikiama rašte, skolos žaidėjams svyruoja nuo 2 iki beveik 15 tūkst. eurų.

LKL direktorė Rasa Liuimienė portalui lrytas.lt teigė, kad su šia situacija lyga yra susipažinusi ir nedelsiant susisiekė su „Gargždų“ ekipa.

„Klubas teigė, kad jau yra susidaręs veiksmų planą, susitarė su žaidėjais. Aišku, kad mums tokios situacijos nepatinka. Gali būti taip, kad tame rašte šiek tiek neobjektyviai išdėstytos aplinkybės, todėl nenorime šios situacijos komentuoti. Visgi situacija nemaloni, nes ekipa praėjo LKL licencijavimo procedūras, jokių kliūčių nebuvo, todėl buvome nustebę“, – pasakojo R.Liuimienė.

Anot jos, „Gargždai“ skolas planuoja išmokėti artimiausiu metu.

Tuo metu buvęs Gargždų kapitonas Mantas Ruikis „Lietuvos rytui“ teigė, kad dar nieko konkretaus nesutarta. Vadinasi, klubas pateikė LKL neteisingą informaciją.

Klubo žaidėjai ir treneris reikalauja, kad skolos būtų išmokėtos iki liepos 25-osios dienos. Jei „Gargždai“ reikalavimo neįvykdys, tuomet žaidėjai kreipsis į teismą.

Portalas lrytas.lt primena, kad „Gargždai“ praėjusį sezoną debiutavo LKL lygoje ir užėmė 11-ąją vietą.

Šiuo metu klubas sutartį turi tik su treneriu Laimonu Eglinsku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.