EUROLYGA 2023

Lietuvoje vyksiančio Europos merginų krepšinio čempionato dalyvėms – unikalūs gintaro šalies prizai

Liepos 29 – rugpjūčio 6 dienomis Klaipėdoje ir Vilniuje vyksiančiame Europos merginų jaunimo (iki 20 metų) čempionate komandos sulauks ne tik tradicinių medalių ir taurių – jų lauks ir išskirtinės gintaru puoštos dovanos bei prizai.

M.Balčiūnas.<br>LKF nuotr.
M.Balčiūnas.<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 2:25 PM

Europos čempionate dalyvaus 16 komandų, kurios varžysis uostamiesčio „Švyturio“ ir sostinės „Jeep“ arenose. Europos čempionato A grupėje (Klaipėda) kovos Portugalijos, Izraelio, Serbijos ir Čekijos rinktinės, B grupėje (Klaipėda) – Lietuvos, Prancūzijos, Vengrijos ir Suomijos, C grupėje (Vilnius) – Švedijos, Juodkalnijos, Ispanijos ir Lenkijos, o D grupės (Vilnius) – Latvijos, Turkijos, Italijos ir Belgijos.

Šis merginų krepšinio čempionatas yra vienintelis, kuris šią vasarą vyks Lietuvoje, o Lietuvos krepšinio federacija (LKF) sieks svečiams, kurių bus apie 350, kuo geriau pristatyti mūsų šalį. Vienas didžiausių Lietuvos simbolių – gintaras – bus gerai matomas ir krepšinio čempionate.

„Pirmą kartą šių turnyrų istorijoje dalyvės gaus tokias vertingas dovanas. Visų komandų nariai ir FIBA svečiai sulauks proginių gintarinių dovanų, o prizininkių ir geriausių žaidėjų laukia išskirtiniai dirbiniai, – pasakojo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Prizininkės bus apdovanotos specialiomis „Amber Queen“ įsteigtomis apyrankėmis, kurios bus pagamintos iš skirtingų spalvų gintaro. Čempionėms atiteks vienos spalvos apyrankės, vicečempionėms – kitos, bronzos medalių laimėtojoms – dar kitos. Turnyro naudingiausios žaidėjos ir simbolinės rinktinės narės gaus unikalius autorinius prizus. Norime, kad naudingiausia žaidėja būtų pripažinta ne tiesiog geriausia, o būtų išskirta kaip gintaro karalienė. Pristatant Lietuvą, kaip gintaro šalį, uostamiestyje žaisiančias komandas pakviesime aplankyti ir Klaipėdos gintaro muziejų, kuriame galima pamatyti unikalių dalykų.“

Autorinius prizus krepšininkėms sukūrė ir jau baigia pagaminti juvelyras Aleksandras Dominauskas.

„Prizą sudarys ažūrinis krepšinio kamuolys, lankas, virš kamuolio – gintarinis fakelėlis. Taip pat bus ąžuolinė lentelė, žalvarinė plokštelė, viskas bus pagaminta tik iš natūralių medžiagų, rankų darbo“, – sakė menininkas.

Lietuvos rinktinė pirmąsias rungtynes žais liepos 29 d. su Vengrijos ekipa, liepos 30 d. susitiks su Prancūzijos komanda, o rugpjūčio 1 d. – su Suomijos rinktine. Visos šios rungtynės prasidės 18 val., įėjimas į jas – nemokamas.

Merginų jaunimo Europos čempionato vykdymą Lietuvoje bendrai finansuoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.