EUROLYGA 2023

Skolų laukiantys „Gargždų“ krepšininkai sulaukė komandos vadovų pažado R. Milašius pateikė komentarą

Daugiau nei 80 tūkst. eurų žaidėjams ir treneriui skolingi „Gargždų“ komandos vadovai davė pažadą buvusiam ekipos kapitonui Mantui Ruikiui iki rugsėjo 15-osios išmokėti visas skolas.

Skolų laukiantys „Gargždų“ krepšininkai sulaukė komandos vadovų pažado.<br> Lrytas.lt montažas.
Skolų laukiantys „Gargždų“ krepšininkai sulaukė komandos vadovų pažado.<br> Lrytas.lt montažas.
Skolų laukiantys „Gargždų“ krepšininkai sulaukė komandos vadovų pažado.<br> Lrytas.lt šaltinių nuotr.
Skolų laukiantys „Gargždų“ krepšininkai sulaukė komandos vadovų pažado.<br> Lrytas.lt šaltinių nuotr.
Skolų laukiantys „Gargždų“ krepšininkai sulaukė komandos vadovų pažado.<br> Lrytas.lt šaltinių nuotr.
Skolų laukiantys „Gargždų“ krepšininkai sulaukė komandos vadovų pažado.<br> Lrytas.lt šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 12:28 PM

Lrytas.lt primena, kad liepos 10-ąją dešimt praėjusio sezono klubo narių laišku kreipėsi į klubą, Lietuvos krepšinio lygą ir Lietuvos krepšinio federaciją. Rašte buvo pateiktas reikalavimas gražinti skolas per 15 darbo dienų, iki rugpjūčio 2-osios. 

„Jie nenorėjo jokios reakcijos, jie norėjo, kad tiesiog lauktume tyliai. Visi žaidėjai norėjo, kad šalies krepšinio institucijos žinotų, kad klubas yra skoloje, kad komanda imtųsi daugiau veiksmų ir greičiau gražintų skolas. Kai kurie krepšininkai turi šeimas, įsipareigojimus. Kai kam klubas skolingas trečdalį atlyginimo, tai nemaža suma“, – apie sprendimą viešinti klubo skolas portalui lrytas.lt antradienį kalbėjo M.Ruikis.

Nors klubas po debiutinio sezono LKL klimpo skolose, lyga kovo mėnesį suteikė „Gargždams“ 2023–2024 m. licenciją. Kaip portalui lrytas.lt teigė LKL prezidentas Remigijus Milašius, situacija buvo netikėta.

„Kalbėjome su klubo vadovu. Kada žiūrime klausimus dėl licencijavimo – klubai viską pristato iki kovo pirmos dienos. Iki kovo pirmos dienos „Gargždų“ komandoje nebuvo jokių problemų. Viskas buvo atsiskaityta. Per paskutinius du mėnesius kažkas jų balanse nesuėjo. Ar negavo paramos, kaip jie buvo sutarę, ar buvo tam tikrų jauno klubo klaidų, kuomet buvo imami ir atleidžiami žaidėjai, kur buvo galima pasidaryti tam tikrų uodegų. Man patikino, kad šis klausimas bus išspręstas mėnesio eigoje. Čia nematau didelių problemų“, – žurnalistui Erikui Petrikui kalbėjo R.Milašius.

Anot M.Ruikio, problemos su atlyginimų mokėjimu paaštrėjo sezono pabaigoje.

„Kol žaidėme viskas buvo gerai. Buvo vėlavimai, bet visą sezoną jie buvo nežymūs. Viskas pradėjo blogėti sezono pabaigoje“, – teigė krepšininkas.

Gargždai“ su 6 pergalėmis ir 27 pralaimėjimais LKL lygoje liko 11-oje vietoje.

M.Ruikis teigė, kad vėluojantys atlyginimai nedarė įtakos žaidėjų motyvacijai aikštėje.

„Nežinau, kaip kiti, bet dauguma krepšininkų žaidžia dėl savęs, galvoja apie kitus metus. Jie patys supranta, kad viskas priklauso nuo jų žaidimo, kokį kontraktą gaus po sezono“, – pasakojo krepšininkas.

Nors skolos velkasi, „Gargždai“ šią vasarą jau spėjo pasirašyti sutartis su penkiais krepšininkais – Ernestu Jonkumi ir legionieriais Borisu Mbala, Maliku Toppinu, Jaylonu Scottu bei Ivanu Gavrilovičiumi.

„Nelabai galiu komentuoti klubo poziciją, kol kas rašosi tik legionierius, gal jie nelabai žino, kokia komandos situacija. Aš kažkaip tikiuosi, kad viskas išsispręs“, – optimistiškai kalbėjo M.Ruikis.

Pats krepšininkas kitą sezoną Gargžduose nebežais, jis vasarą pasirašė sutartį su Kretingos klubu, kuris rungtyniauja Nacionalinėje krepšinio lygoje. LKL žaidėjas palieka su kartėliu.

„Labai norėčiau, kad tokių dalykų su skolomis visai nebūtų. Norėčiau, kad komandos atsiskaitinėtų, būtų mokios. Reiktų, kad klubai kitaip bendrautų su žaidėjais, nes jei reikia rašyti laiškus, tai jau yra kraštutinumas“, – sakė krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.