EUROLYGA 2023

Lietuvos vaikinų trijulių krepšinio rinktinė pergalingai pradėjo EJOF varžybas

Europos jaunimo olimpinio festivalio (EJOF) 3x3 krepšinio turnyrą pradėjo Lietuvos vaikinų rinktinė. Pirmose grupės rungtynėse lietuviai susitiko su festivalio šeimininkų Slovėnijos ekipa, kurią tribūnose palaikė ir šalies prezidentė Nataša Pirc Musar.

Lietuvos vaikinų trijulių krepšinio rinktinė pergalingai pradėjo EJOF varžybas.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Lietuvos vaikinų trijulių krepšinio rinktinė pergalingai pradėjo EJOF varžybas.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LTOK

Jul 27, 2023, 12:19 AM, atnaujinta Jul 27, 2023, 6:15 AM

Užtikrintai rungtynes pradėjusi Lietuvos rinktinė susitikimui įpusėjus turėjo 6 taškų pranašumą. Po kelių iš eilės klaidų lietuviai leido varžovams priartėti iki 3 taškų, tačiau arčiau varžovų neprisileido. Komandiškai žaidusi mūsų šalies rinktinė mačo pabaigoje šventė pergalę 21:16.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė Titas Pundinas, pelnęs 6 taškus, Augustas Aukštuolis, Erikas Vansevičius ir Artūras Vilutis pridėjo po 5.

„Smagu žaisti prieš aikštės šeimininkus ir juos nugalėti. Pirmose rungtynėse visada būna daug jaudulio, bet smagu, kad mes taip komandiškai pradėję, vėliau, įkritus į duobelę, komandiškai iš jos ir išlipome. Svarbiausia, kad pasiekėme pergalę ir gerai pradėjome turnyrą. Mūsų šios dienos tikslas – iškovoti dvi pergales, tad nusiteikimas prieš antrąsias rungtynes – taip pat kovingas“, – džiaugėsi T. Pundinas.

Į Mariboro centre įrengtą 3x3 krepšinio aikšę lietuviai sugrįžo jau netrukus – antrose grupės etapo rungtynėse susitiko su Belgijos ekipa. Po atkaklios kovos lietuviai rungtynes užbaigė dar nesibaigus 10 minučių laikui ir pergalę šventė 21:15.

Po 6 taškus Lietuvos rinktinei pelnė T. Pundinas ir E. Vansevičius, 5 pridėjo A. Vilutis, 4 – A. Aukštuolis.

Grupės etapą Lietuvos vaikinų rinktinė užbaigs jau ketvirtadienį rungtynėmis su Portugalijos ekipa. Pergalė garantuotų patekimą į ketvirtfinalį.

„Situacija – gera. Labai džiaugiamės, kad pavyko iškovoti abi pergales. Antrosios rungtynės buvo geresnės, prieš jas pasikalbėjome, aptarėme rungtynių klaidas. Džiugina, kad komanda mane girdi, pasidaro greitas išvadas. Mes neturime daug laiko susižaisti, neturime treniruočių, todėl labai smagu, kad į pastabas jie reaguoja staigiai.

Rytoj laukia rungtynės su portugalais, kurie mums yra palankūs varžovai, nusileidžia ūgiu, bet turi greičio pranašumą. Tikimės laimėti ir iš grupės išeiti pirmoje vietoje. Atkrintamosiose silpnų nėra – visų šansai vienodi. Reikia pergalės, merginoms jos reikia dar labiau. Laukia sunki diena, šiandien laiką skirsime poilsiui ir pasistengsime parodyti geriausią žaidimą, ką sugebame“, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos vaikinų ir merginų rinktinių treneris G. Kievinas.

Jau rytoj paskutines grupės etapo rungtynes žais ir Lietuvos 3x3 krepšinio merginų rinktinė. Pergalės prieš Vengriją atveju lietuvės iškovotų vietą ketvirtfinalyje.

3x3 krepšinis į Europos jaunimo olimpinio festivalio programą įtrauktas pirmą kartą.

Iš viso mūsų šaliai festivalyje atstovauja 53 sportininkai, kurie varžosi devyniose sporto šakose: gimnastikoje, dziudo, kalnų dviračiuose, plento dviračiuose, 3×3 krepšinyje, lengvojoje atletikoje, plaukime, riedlentėse ir tenise.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.