EUROLYGA 2023

Naujų pareigų ėmęsis S. Serapinas: „Noriu kuo daugiau visko išbandyti“

Praeityje gerai žinomas krepšininkas, o pastaraisiais metais – treneris, Simonas Serapinas šią vasarą sutiko tapti Lietuvos merginų jaunimo (iki 20 metų) rinktinės vadovu ir išbandyti save naujose pareigose.

20-mečių ekipa jau šeštadienį pradės kovas Europos čempionate.<br>LKF nuotr.
20-mečių ekipa jau šeštadienį pradės kovas Europos čempionate.<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2023, 3:16 PM

20-mečių ekipa jau šeštadienį pradės kovas Europos čempionate, kuris liepos 29 – rugpjūčio 6 d. vyks Klaipėdoje ir Vilniuje.

S.Serapiną į rinktinę atvedė pažintis su jos vyriausiuoju treneriu Martynu Airošiumi.

„Buvome kolegos, jis paklausė, ar galėčiau būti rinktinės vadovu, šiek tiek padėti treneriams ir pasiūlė prisijungti. Sutikau, – apie naują posūkį savo karjeros kelyje sakė 41 metų buvęs krepšininkas. – Kol kas viskas vyksta lengvai, buvo smulkių iššūkių, bet susitvarkėme. Daugiausia man tenka vadybiniai darbai: nuvežti į ligoninę, nuvežti padaryti magnetinio rezonanso tyrimą, užsakyti vandenį ir panašiai. Noriu kuo daugiau visko išbandyti, nėra man čia kažkas baisaus. Draugas paprašė, pasiūlė, pats norėjau, tad ir sutikau.“

Merginų rinktinė, kurios reikalais rūpinasi S.Serapinas, pasirengimą Europos čempionatui pradėjo Šilutėje. Būtent šio miesto komandą Nacionalinėje krepšinio lygoje pastarąjį sezoną ir treniravo S.Serapinas.

„Šilutė virsta moterų rinktinių stovyklų tašku, nes turi vietą, kur gyventi, kur gerai maitina, tad sąlygos yra geros. Be to, Europos čempionatą pradėsime Klaipėdoje, tad buvo arti ir persikelti čiaׅ“, – svarstė pašnekovas.

Rinktinės vadovas pats yra atstovavęs Lietuvos jaunimo nacionalinėms komandoms, tad gali palyginti jų gyvenimą.

„Visada lyginu suo tuo, ką aš pats patyriau, tad kiek keistoka. Mūsų į stovyklas susirinkdavo po 20–25 žmones, o čia žaidėjų yra gerokai mažiau“, – teigė S.Serapinas.

Taip pat krepšinio specialistui tenka priprasti ir prie kitokio žaidimo.

„Kai kurie epizodai, palyginus su vyrų krepšiniu, man yra tamsus miškas. Atrodo, vyrų krepšinyje viskas būtų vienaip, o moterų krepšinyje taip nepraslysta. Čia yra kiti greičiai, kitas fiziškumo lygis, taktiniai dalykai“, – sakė S.Serapinas.

Vis dėlto buvęs krepšininkas neapsiriboja tik Lietuvos rinktinės vadovo pareigomis, jis su trenerių štabo nariais dalinasi ir savo įžvalgomis.

„Tokia ir buvo idėja, mes mūsų rinktinės štabas – dar gana jaunas. Paėmė į komandą vyresnį žmogų, kad ir žodį kokį pasakyčiau, ir patarčiau. Galima sakyti, esu vadovas-patarėjas“, – teigė S.Serapinas.

Europos čempionato pirmojo etapo B grupėje Lietuvos krepšininkės liepos 29 d. (šeštadienį) susitiks su Vengrijos ekipa, liepos 30 d. – su Prancūzijos, o rugpjūčio 1 d. – su Suomijos.

Visos šios rungtynės prasidės 18 val., įėjimas į jas – nemokamas.

Lietuvos rinktinėje yra klaipėdiečių krepšininkių ir trenerių, gimtojo miesto dėmesio bei palaikymo tikisi ir S.Serapinas.

„Skatiname žaidėjas kelti aukštyn galvas, kovoti, psichologiniu atžvilgiu rinktinėje viskas yra gerai. Kviečiame visus palaikyti Lietuvos komandą, tikime, kad klaipėdiečiai taps mūsų papildomu žaidėju“, – sakė S.Serapinas.

Europos čempionate iš viso dalyvaus 16 komandų, kurios varžysis uostamiesčio „Švyturio“ ir sostinės „Jeep“ arenose. Europos čempionato A grupėje (Klaipėda) kovos Portugalijos, Izraelio, Serbijos ir Čekijos rinktinės, B grupėje (Klaipėda) – Lietuvos, Prancūzijos, Vengrijos ir Suomijos, C grupėje (Vilnius) – Švedijos, Juodkalnijos, Ispanijos ir Lenkijos, o D grupės (Vilnius) – Latvijos, Turkijos, Italijos ir Belgijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.