EUROLYGA 2023

Dramatiškame Europos dvidešimtmečių merginų čempionato pusfinalyje – iš 13 taškų deficito sugrįžusių latvių pergalė Pateko į pirmąjį finalą istorijoje

Latvijos dvidešimtmečių merginų rinktinė pasiekė neeilinį rezultatą – pateko į Europos čempionato finalą. Latvės pusfinalyje 59:56 (13:26, 15:8, 15:13, 13:6) įveikė serbes ir finale susitiks su ispanes sudorojusiomis prancūzėmis.

 Vanesa Jasa<br> FIBA nuotr.
 Vanesa Jasa<br> FIBA nuotr.
 Katrina Ozola<br> FIBA nuotr.
 Katrina Ozola<br> FIBA nuotr.
 Vanesa Jasa<br> FIBA nuotr.
 Vanesa Jasa<br> FIBA nuotr.
 Luiza Sila<br> FIBA nuotr.
 Luiza Sila<br> FIBA nuotr.
 Nevena Rosič<br> FIBA nuotr.
 Nevena Rosič<br> FIBA nuotr.
 Marta Leimane<br> FIBA nuotr.
 Marta Leimane<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-08-05 22:18, atnaujinta 2023-08-05 23:18

Latvijos gretose įspūdingai sužaidė Vanesa Jasa, kuri lemiamu metu tempė latves į priekį. Gynėja šiame mače įmetė 19 taškų (3/7 dvit., 3/6 trit., 4/6 baud.), atkovojo 4 atšokusius kamuolius ir sukaupė 14 naudingumo balų.

Be to, įdomu ir tai, kad šis Europos čempionato finalas, į kurį pateko Latvijos dvidešimtmetės, bus pirmasis Latvijos moterų krepšinio istorijoje, įskaitant tiek jaunimo, tiek moterų rinktines.

Pusfinalį latvės pradėjo sunkokai. Varžovių agresyvi gynyba neleido lengvai užpulti, o puolime serbės pataikė kone viską, ką metė į krepšį. Vienu metu latvės pirmajame ketvirtyje turėjo 13 taškų deficitą, kuris išliko iki pat kėlinio pabaigos (13:26).

Antrajame ketvirtyje latvės atsibudo ir perprato varžovių „step-out“ gynybą. Latvės pradėjo geriau judinti kamuolį, tačiau visų progų, kurias susikūrė, neišnaudojo.

Nepaisant to, kad latvės puolime pernelyg nesiautė, tačiau serbių tikslūs metimai aprimo ir po dvidešimties žaidimo minučių latvėms viskas neatrodė taip blogai, kaip galėjo būti (28:34).

Trečiąjį ketvirtį kur kas geriau pradėjo Lietuvos kaimynės. Latvės puikiai darbavosi gynyboje, o tai leido sumažinti varžovių pranašumą iki minimalaus, o galop kėlinuko viduryje ir išlyginti rezultatą (38:38).

Įdomu, kad likus keturioms minutėms trečiajame kėlinyje – latvės pirmąkart išsiveržė į priekį po to, kai rezultatas buvo 1:0 (41:40).

Nors latvės trečiajame kėlinyje atrodė ypač gerai, serbės ketvirčio pabaigoje taip pat pradėjo įsižaisti ir galop susigrąžino minimalų pranašumą, kurį turėjo kone visą mačą (43:47).

Ketvirtasis kėlinys – gynybinis kėlinys. Įpusėjus kėliniui serbės nebuvo pelniusios taškų, kai latvės įmetė vos 2 (45:47), o likus keturioms minutėms iki mačo pabaigos – įtampa buvo aukščiausiame taške, kadangi latvės išlygino mačo rezultatą (47:47).

Antroji ketvirčio dalis abiems ekipoms buvo taip pat sudėtinga, tačiau latvės atrodė kiek geriau, o Latvijos rinktinėje lyderės vaidmenį pasiėmė Vanesa Jasa, kuri sukūrė ne vieną gražų ir komandai reikalingą epizodą, paskutinėmis akimirkomis pataikė du ypač svarbius tritaškius.

Titaniško V.Jasos pasirodymo puolime užteko. Serbės per likusią ketvirčio dalį serbės nieko daugiau nesusikūrė ir latvės galop 59:56 nukovė serbes ir pateko į didįjį Europos dvidešimtmečių merginų finalą.

Latvijos dvidešimtmečių merginų rinktinė: Vanesa Jasa 19 (4 atk. kam.), Katrina Ozola 11 (6 atk. kam.).

Serbijos dvidešimtmečių merginų rinktinė: Nevena Rosič 14 (4 atk. kam.), Dunja Zečevic 12 (9 atk. kam.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.