EUROLYGA 2023

D. Sirvydis stebina rinktinės veteranus: „Svarstyklės krypsta mano naudai“ Specialiai lrytas.lt, Manila

Deividas Sirvydis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje šią vasarą yra vienas iš keturių debiutantų, tačiau treniruočių metu rimtai priešinasi komandos veteranams. 23-ejų 201 cm ūgio naujasis Panevėžio „Lietkabelio“ pirkinys savo sugebėjimais pataikyti ne tik ištoli, bet ir iš labai labai toli nustebino rinktinės narius.

 Deividas Sirvydis.<br> L.Ribako nuotr.
 Deividas Sirvydis.<br> L.Ribako nuotr.
 Deividas Sirvydis.<br> L.Ribako nuotr.
 Deividas Sirvydis.<br> L.Ribako nuotr.
 Deividas Sirvydis.<br> L.Ribako nuotr.
 Deividas Sirvydis.<br> L.Ribako nuotr.
 Deividas Sirvydis.<br> L.Ribako nuotr.
 Deividas Sirvydis.<br> L.Ribako nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Specialiai lrytas.lt, Manila

2023-08-26 15:47

„Kai turėjome stovyklą Kaune, kuomet prisijungiau prie rinktinės, visi juokdavosi, kai laimėdavau, nes netikėjo, kad taip gali būti, o dabar jau visi sužiuro. Žaidimas tapo konkurencingas“, – apie metimus nuo vidurio linijos po kiekvienos treniruotės pasakojo D.Sirvydis.

Aršiausias jaunojo rinktinės nario varžovas – veteranas Mindaugas Kuzminskas. 33-ejų krepšininkas kelias vasaras paeiliui tradiciniu tapusiame žaidime neturėjo sau lygių, tačiau dabar sutiko savęs vertą konkurentą.

„Prieš kameras šiek tiek pasimaivė, laimėjo, bet bendru santykiu – panašiai, gal net svarstyklės krypsta mano naudai“, – šypsojosi D.Sirvydis.

Geros nuotaikos snaiperis nestokojo ir penktadienį, kuomet pirmą kartą oficialiose rungtynėse debiutavo su rinktinės marškinėliais.

„Nebuvo didelės panikos, tik šioks toks jaudulys. Manau, kad tai išėjo į naudą. Visa komanda jaudinosi, tai normalu. Bet laimėjome, apšilome kojas ir dabar viskas eis tik į priekį“, – optimistiškai kalbėjo lietuvis.

Pergalingame mače prieš Egiptą (93:67) D.Sirvydis per 9 min. pelnė 6 taškus, pataikydamas 2 tritaškius iš 7 bandymų.

Sekmadienį mūsiškių laukia antroji D grupės varžovė Meksikos rinktinė.

„Labiau žiūrime į savo žaidimą, kaip geriau išpildyti nurodymus, – vakarinėje treniruotėje prieš būsimas rungtynes kalbėjo D.Sirvydis. – Meksika turi visai neblogą priekinę liniją, ten reikės stumdytis. Bet pagrinde – du žaidėjai. Pako Cruzas, kuris žaidęs Lietuvoje, tai jį puikiai žinome, ir įžaidėjas.“

33-ejų P.Cruzas 2019–2020 m. žaidė Vilniaus „Ryto“ klube, tuo metu D.Sirvydis buvo jo bendraklubis, tad būsimi varžovai gerai vienas kitą pažįsta.

„Jis geras žmogus, labai nuoširdus ir šiltas. Gali rinkti taškus, tai apie jį – tik geri atsiliepimai“, – prisiminė D.Sirvydis.

Rinktinės žaidėjai vis garsiau kalba, kad šios vasaros suburta Lietuvos nacionalinė komanda, nors ir neteko pajėgių žaidėjų, yra viena smagiausių. Apie tai prakalbo ir klubo veteranas M.Kuzminskas bei pagrindinis komandos įžaidėjas Rokas Jokubaitis. Pirmą kartą vasarą su rinktine leidžiantis D.Sirvydis pritaria komandos draugams.

„Tikėjausi, kad bus geras laikas ir visi bus draugiški, bet netikėjau, kad taip stipriai. Mėgaujuosi kiekviena minute, buvo puikus pasiruošimas, tad dabar tikimės sėkmingai pasirodyti čempionate“, – vylėsi krepšininkas.

Sekmadienį Meksikos ir Lietuvos rinktinių dvikovą tiesiogiai sekti galite portale lrytas.lt. Dvikovos prasidės 15 val. 30 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.