EUROLYGA 2023

Auklėtinių atsidavimu mėgavęsis latvių treneris: „Puiki pergalė ir ypatingas vakaras“ Prakalbo apie pagarbą atliepiantį latvių aprangos stilių

Latvijos vyrų krepšinio rinktinė pažėrė dar vieną sensaciją. Latviai penktadienį 74:69 įveikė pasaulio čempionų titulą ginančius ispanus.

 Luca Banchi<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Luca Banchi<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2023, 9:24 PM, atnaujinta Sep 1, 2023, 9:33 PM

„Puiki pergalė ir ypatingas vakaras. Po šių rungtynių turėsime gerus prisiminimus, tačiau laikas persikrauti ir susikaupti kitoms rungtynėms.

Visas 40 minučių žaidėjai rodė ypatingą norą kautis. Esu labai patenkintas, kad išlikome rungtynėse, nepaisant to, kad trečiajame kėlinyje mes buvome truputį išsibalansavę. Matote pagal skaičius – rungtynėse 14 kartų keitėsi pirmaujanti komanda. Šiame mače buvo geras intensyvumas.

Žiūrėti į vyrukus, kaip jie kaunasi su tokia galinga komanda... pasaulio čempionais, Europos čempionais... Mane tai daro labai laimingu“, – po mačo kalbėjo Latvijos vyriausiasis treneris Luca Banchi.

Po rungtynių spaudos konferencijoje Latvijos rinktinės puolėjas Davis Bertanis buvo paklaustas, ar pergalė prieš ispanus permuša jo sakytą mintį, kad pergalė prieš Prancūzus buvo didžiausia pergalė Latvijos krepšinio istorijoje.

„Tikrai ne. Rungtynės prieš prancūzus mus pastatė į tokią padėtį, kokioje mes dar nesame buvę“ – pasakojo latvis.

L.Banchi buvo paklaustas apie Latvijos krepšininkų įvaizdį spaudos konferencijoje, ar jis duoda stiliaus patarimų latviams, kadangi Dav.Bertanis prieš žurnalistus sėdėjo su įspūdingu kostiumu.

„Atrodo, kad turiu atsakyti į klausimus apie savo diržą, apie kostiumą... aš nesu toks geras, nesu taip gražiai apsirengęs... Tai yra žaidėjų pasirinkimas, kaip jie rengiasi. Jie nori būti apsirengę kostiumą, kuris simbolizuoja pagarbą jų darbui ir šaliai. Kostiumų spalvos – šalies spalvos.

Kalbant apie mane – aš nežarstau patarimų. Tai yra Latvijos stilius ir Latvijos spalvos, bet aš esu laimingas ir gerbiu jų drabužių pasirinkimą“, – kalbėjo Latvijos rinktinės strategas.

L.Banchi taip pat buvo paklaustas apie tai, kaip latviams pavyksta įveikti Europos šalių gigantes. Prieš tai po latvių padu krito prancūzai, o dabar ir ispanai.

„Kalbant apie psichologinį pasirengimą – nebūnant favoritu, tokioje sunkioje grupėje... išgyvenant tokį traumų skaičių tiek prieš čempionatą, tiek čempionato metu... Tokie išgyvenimai mus pastatė į tokią poziciją, kur mes neturime ko prarasti. Mes čia atvykome su užsidegimu įrodyti savo žaidimo lygį ir stilių. Nesvarbu, ar jis geras, ar blogas.

Žinote... reikia papildomų jėgų... Kiekvieną dieną ateiname į salę su milžinišku užsidegimu įrodyti, kad mes esame ten, kur mums ir priklauso būti. Labai svarbu nepamesti mūsų identiteto. Dabar yra rizikingas momentas.

Po rungtynių su Prancūzija... daug žmonių aplink kalba, rašo, socialiniai tinklai... dabar yra netikrų draugų laikas. Man 58-eri – laikas būti su žmonėmis, kuriuos aš iš tikrųjų myliu ir mėgstu. Tikiuosi, kad vyrai išliks kuklūs ir į kitas rungtynes pažvelgs su tokiu pačiu užsidėgimu, kokį jie rode mūsų kelionės pradžioje.

Viskas prasidėjo 2021-ųjų rugpjūčio 7-ąją. Aš vis dar prisimenu Rumunijos rinktinės žaidėjų ir trenerio vardus. Aš į kiekvienas rungtynes žiūriu taip, kaip mūsų žaidėjai – labai rimtai. Su pagarba, kokios kiekvienos rungtynės nusipelno. Paskutines 20 rungtynių buvo vienodos. Tai yra identitetas, kurį mes turime parodyti ir toliau. Būkime kuklūs, dirbkime sunkiai ir žaiskime kartu. Viskas“, – gražiai kalbėjo L.Banchi.

Sekmadienį (12:45 val. Lietuvos laiku – red.) latviai lemiamame mače dėl patekimo į ketvirtfinalį grumsis su brazilais, kurie išrašė pirmąjį pralaimėjimą pasaulio čempionate Kanados žvaigždynui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.