EUROLYGA 2023

Fenomenaliai pataikęs I. Brazdeikis žavėjosi ir fantastiškais komandos tritaškiais Specialiai lrytas.lt, Manila

Ignas Brazdeikis laidė vieną taiklų metimą po kito, o Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasaulio čempionate iškovojo ne tik ketvirtą pergalę paeiliui, bet ir bilietą į ketvirtfinalį.

 I. Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
 I. Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

2023-09-01 18:40, atnaujinta 2023-09-01 21:19

Kazio Maksvyčio auklėtiniai penktadienį 92:67 antrojo turnyro etapo J grupėje pranoko Graikijos komandą ir sekmadienį dėl pirmosios vietos grupėje kovos su JAV žvaigždynu.

Tiesa, rungtynių su graikais pradžia nebuvo rožėmis klota. Lietuviai po dviejų kėlinių turėjo 4 taškų deficitą 39:43, o žaidimas aikštėje atrodė klampus. 

Anot I.Brazdeikio, ilgosios pertraukos metu komandai reikėjo atvėsti.

„Mes pralaiminėjome 4 taškais, rūbinėje reikėjo atsigauti. Mes labai norėjome tęsti kovą šiame čempionate, nes padarėme daug darbo ruošdamiesi jam. Džiaugiuosi, kad pavyko laimėti“, – po mačo teigė I.Brazeikis.

24-erių I.Brazdeikis pasižymėjo įspūdingu pataikymu. Lietuvis pelnė 18 taškų nė karto neprametęs iš žaidimo (4/4 dvit., 3/3 trit., 1/2 baud. met.) ir surinko 20 naudingumo balų.

„Jaučiausi labai gerai, buvau agresyvus, norėjau priiminėti gerus sprendimus ir padėti komandai“, – po mačo pasakojo puolėjas.

Antroje mačo dalyje atrodė, kad varžovų krepšys lietuviams tiesiog atsirišo. K.Maksvyčio auklėtiniai ėmė laidyti vieną tolimą metimą po kito, o tai leido persverti rezultatą ir ketvirtojo kėlinio pradžioje jau pirmauti dviženkliu skirtumu – 72:60.

Lietuvos rinktinė antrosios mačo dalies metu įmetė 12 tritaškių iš 16 bandymų.

„Buvo nuostabu tai matyti. Bet tai gimė iš agresyvumo, mūsų gynėjai įsiverždavo į baudos aikštelę ir dalindavo perdavimus kitiems“, – taiklių tritaškių kilmę aiškino I.Brazdeikis.

Lietuvos rinktinė užsitikrino vietą kitame etape, bet dar yra galimybė užimti pirmąją vietą J grupėje. Norint tai padaryti, reikės įveikti JAV žaidėjus.

„Žinoma, kad tai geriausia turnyro komanda, kuri turi daugybė talento. Reikės būti labai susikaupusiems, išlaikyti tą patį agresyvumą, intensyvumą ir kovoti kiek įmanoma labiau“, – tikina žaidėjas.

Anot puolėjo, net ir JAV turi silpnų vietų.

„Manau, kad visos komandos turi silpnų vietų, pasidarysime namų darbus, išsiaiškinsime, kur jų silpnos vietos ir jas atakuosime“, – aiškino žaidėjas.

Lietuvos ir JAV rinktinės dvikovą portale lrytas.lt sekmadienį sekite nuo 15 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.