EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgirio“ jaunimas dalyvaus Londone vyksiančiame „Future Stars 2023“ turnyre

Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečių komanda išvyko į Londoną, kur dalyvaus prestižiniame „Future Stars 2023“ turnyre.

Dovydas Buika<br>FIBA nuotr.
Dovydas Buika<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

Sep 1, 2023, 10:12 AM

Kasmet vykdavusį turnyrą pastaruoju metu buvo pristabdžiusi pasaulinė pandemija, o dabar kartu su „Žalgirio“ ekipa jame rungtyniaus Anglijos aštuoniolikmečių nacionalinė rinktinė, „London United U18“, Romos „Stella Azzurra“ ir Liudvigsburgo „Porsche BBA“ jaunimo komandos.

Kauniečius turnyre treniruos „Žalgiris-3“ komandos vyriausiasis treneris Rokas Kondratavičius. Jam talkins Tautvydas Šležas, kuris taip pat praves paskaitą lygiagrečiai vyksiančiame trenerių seminare.

„Visų pirma, smagu, kad turime galimybę dalyvauti tikrai gero lygio turnyre, – sakė R.Kondratavičius. – Pagrindinis tikslas yra gerai pasiruošti sezonui tiek žaidybine, tiek komandos klijavimo prasme. Taip pat ir žaidėjams, ir treneriams yra naudinga kaupti žaidimo prieš užsienio komandas patirtį, pasitikrinti kokiame lygyje yra mūsu jaunimas ir, ar judame tinkama linkme.“

Į Londoną keliaujančią „Žalgirio“ komandą sudarys jaunesni nei 18 metų krepšininkai, besiruošiantys kitąmet vyksiančioms Eurolygos jaunimo atrankos (ANGT) turnyro kovoms.

„Į kelionę yra surinkta mūsų U18 „Žalgirio“ sistemos komanda. Keli krepšininkai jau turi patirties RKL rungtyniavusioje „Žalgiris-3“ komandoje, taip pat yra keli šiais metais prie sistemos naujai prisijungę žaidėjai bei peržiūroje dalyvaujantys krepšininkai. Tai bus puiki proga pabūti drauge, susiklijuoti tiek aikštėje, tiek už jos ribų ruošiantis ateities kovoms“, – teigė R.Kondratavičius.

„Žalgirio“ U18 komandos sudėtis „Future Stars 2023“ turnyrui: Dovydas Buika, Jokūbas Rudaitis, Mantas Juzėnas, Nedas Raupelis, Avtandilas Bakhtadze, Ernas Pakamanis, Justas Juozaitis, Emilis Prekevičius, Majus Bulanovas, Martynas Kancevičius ir Thomasas Bassongas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.