EUROLYGA 2023

Pasauliui vis stipriau abejojant dėl JAV nenugalimumo, NBA žvaigždės dar kartą pademonstravo savo ego Specialiai lrytas.lt, Manila

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė užtikrintai žingsniuoja pasaulio krepšinio čempionate, tačiau sekmadienį Kazio Maksvyčio auklėtinių lauks rimčiausias turnyro išbandymas – JAV komanda.

 FIBA nuotr.
 FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Sep 2, 2023, 7:35 PM, atnaujinta Sep 2, 2023, 8:37 PM

Be pralaimėjimų kol kas žygiuoja abi rinktinės, tad ateinančios rungtynės lems ir tai, kuri komanda užims pirmąją vietą J grupėje. Tiesa, į sekmadienio mačą abi rinktinės žengs su skirtingomis nuotaikomis.

Jei lietuviai penktadienį gana lengvai įveikė graikus (92:67), pademonstruodami įspūdingą žaidimą antroje mačo dalyje, kuomet pataikė net 12 tolimų metimų iš 16 bandymų, tai JAV krepšininkų pasitikėjimas savimi turėjo šiek tiek priblėsti.

NBA čempiono Steve'o Kerro auklėtiniai penktadienį išvargo pergalę prieš Juodkalniją (85:73), kas privertė suabejoti JAV komandos nenugalimumu.

„Varžovai atkovojo 22 kamuolius puolime, jie bandė palaužti mus baudos aikštelėje, bet aš vis tiek didžiuojuosi savo žaidėjais. Mums tai buvo blogas vakaras puolime, peržiūrėsime vaizdo įrašą, nes tikrai kamuolys nejudėjo taip, kaip turėjo, todėl ir turėjome bėdų. Tokių rungtynių visada būna, reikia tai išgyventi“, – po mačo aptakiai kalbėjo 57-erių JAV treneris S.Kerras.

Visgi krepšinio ekspertai atkreipė dėmesį į kur kas daugiau JAV rinktinės problemų, tačiau patys amerikiečiai net ir po prasto mačo su Juodkalnija jokių nerimo signalų nemato.

„Nemanau, kad reikia kažkuo susirūpinti. Tai antras etapas, tad komandos tikrai bus stipresnės“, – po mačo kalbėjo 22-ejų JAV lyderis Anthony Edwardsas.

Jam antrino ir Paolo Banchero.

„Nemanau, kad šis mačas sukėlė abejonių mūsų komanda. Reikia geriau pradėti rungtynes, manau, kad padarysime išvadas ir viskas bus gerai“, – optimistiškai šnekėjo 20-metis P.Banchero.

JAV krepšininkai sekmadienį sutiks komandą, kuri pirmauja turnyre pagal kelis svarbius rodiklius. Lietuviai čempionate kol kas taikliausiai atakuoja iš toli (44 proc. taiklumas), atkovoja daugiausiai kamuolių (44,5) ir praleidžia mažiausiai varžovų taškų (67,7).

„Manau, kad mums reikia sumažinti klaidų skaičių, jis per didelis. Taip pat atkovoti kamuolius po krepšiu, o po to bėgti į greitą puolimą. Tai yra krepšinis, rungtynės nesibaigia, kol neištiksi visas laikas. Žinoma, po šių rungtynių reikės kažką keisti, bet manau, kad mūsų komanda sužaidė neblogai“, – po mačo su Juodkalnija optimistiškai kalbėjo 28-erių Bobby Portisas.

Lietuvos ir JAV dvikovą sekmadienį nuo 15 val. 30 min. sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.