EUROLYGA 2023

Į pasaulio čempionato ketvirtfinalį žengusi Italija tapo potencialia Lietuvos rinktinės varžove

Pasaulio krepšinio čempionate paaiškėjo dar viena ketvirtfinalio dalyvė – ja tapo Italijos krepšinio rinktinė, kuri sekmadienį vykusioje žūtbūtinėje kovoje pranoko Puerto Riko krepšininkus.

Italija – Puerto Rikas.<br>FIBA nuotr.
Italija – Puerto Rikas.<br>FIBA nuotr.
Italija – Puerto Rikas.<br>FIBA nuotr.
Italija – Puerto Rikas.<br>FIBA nuotr.
Italija – Puerto Rikas.<br>FIBA nuotr.
Italija – Puerto Rikas.<br>FIBA nuotr.
Italija kovoja dėl vietos aštuntuke.<br>FIBA nuotr.
Italija kovoja dėl vietos aštuntuke.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 3, 2023, 10:51 AM, atnaujinta Sep 3, 2023, 1:17 PM

Su taiklumo problemomis susidūrę italai nesubyrėjo ir laimėjo akistatą 73:57 (25:15, 14:21, 12:11, 22:10) ir po 25 metų pertaukos grįžo į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

Taip jau susiklostė, kad šios rungtynės turėjo didžiulę svarbą ir Lietuvai. Nors lietuviai kaunasi kitame pogrupyje, tačiau ketvirtfinalio etape Kazio Maksvyčio auklėtiniai stos į mūšį prieš I grupės komandas.

Tai reiškia, kad Italija jau tapo potencialia lietuvių varžove ketvirtfinalyje (lietuviai taip pat gali susikauti su Serbija ir Dominikos Respublika).

Mačo pradžioje atrodė, kad Italija lengvai įveiks Pietų Amerikos žemyno ekipa – lengvas žaidimas puolime, varžovų klaidos ir gera nuotaika leido italams dar pirmajame kėlinyje įgyti dviženklį pranašumą.

Po pirmųjų dešimties minučių jie buvo priekyje 25:15.

Vis dėlto antrajame kėlinyje Italijos puolimo mašina sustojo – laisvi tolimi metimai vienas po kito skriejo pro šalį, o europiečių prastais šūviais pasinaudojęs Puerto Rikas greitai ėmė mažinti deficitą, prieš ilgąją pertrauką komandas ėmė skirti vos trys taškai – 39:36.

Trečiajame kėlinyje temperatūra ėmė kaisti dar labiau – ketvirčio viduryje Puerto Rikas tritaškiu metimu persvėrė rezultatą – 43:41.

Puolime vis labiau strigusi Italija suėmė save į rankas ir „pramušė tritaškių kamštį“ – smeigė kelis tolimus metimus ir po trijų kėlinių buvo priekyje 51:47.

Ketvirtajame kėlinyje italai jautėsi jau laisviau – vaizdas priminė pirmąjį kėlinį: atsiradęs laisvumas puolime, taiklūs tolimi metimai bei trenerio emocijos atvedė italus į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

Iki šios akistatos Italija 81:67 nugalėjo Angolą, 82:87 nusileido Dominikos Respublikai, 90:83 įveikė Filipinus ir 78:76 palaužė Serbiją.

Tuo metu Puerto Rikas 101:96 palaužė Pietų Sudaną, 77:94 pralaimėjo Serbijai, 107:89 sutriuškino Kiniją ir 102:97 pranoko Dominikos Respublika.

Serbijos ir Dominikos Respublikos rungtynės, kuriose paaiškės kitas ketvirtfinalio dalyvis, vyks 15 val. Lietuvos laiku.

Italija: Stefano Tonutas ir Giampaolo Ricci po 15, Simone Fontecchio 12, Luigi Datome 11.

Puerto Rikas: Tremontas Watersas 13, Jordanas Howardas 11, Ismaelis Romero 9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.