EUROLYGA 2023

„Atsidūrė pralaiminčiųjų vaidmenyje ir to neatlaikė“: rinktinės veteranas JAV komandą įvertino dviem žodžiais Specialiai lrytas.lt, Manila

„Nenoriu nuskambėti arogantiškai, bet nieko įspūdingo. Geri surinkti žaidėjai, geri talentai. Bet galima žaisti su visais“, – po istorinės Lietuvos rinktinės pergalės prieš JAV komandą kalbėjo veteranas Mindaugas Kuzminskas.

 M. Kuzminskas.<br>FIBA nuotr.
 M. Kuzminskas.<br>FIBA nuotr.
 M. Kuzminskas.<br>FIBA nuotr.
 M. Kuzminskas.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Sep 4, 2023, 11:17 AM, atnaujinta Sep 4, 2023, 1:25 PM

Kazio Maksvyčio auklėtiniai sekmadienį Maniloje 110:104 įveikė JAV rinktinę, iškovojo pirmąją vietą J grupėje ir pasaulio čempionato ketvirtfinalyje susikaus su Serbija.

„Ši pergalė smagi visiems, bet ji mums neatneša nieko ypatingo. Po pergalės prieš Graikiją emocijos buvo dar didesnės, nes patekome į kitą etapą. Suprantame, kad dabar esame pirmi grupėje, bet pagrindinis mačas bus poryt. Ši pergalė – ypatinga, bet nepasakyčiau, kad įsimintiniausia karjeroje“, – kalbėjo 33-erių M.Kuzminskas.

Lietuviai į priekį pabėgo labai greitai, o į didžiąją pertrauką išėjo turėdami solidų 17 taškų pranašumą – 54:37.

„Pirmame kėlinyje, kol sėdėjau ant suolo, pažiūrėjau į švieslentę, kur pirmavome 15 taškų skirtumu. Galvojau „vau“, netikėta. Tai davė didelį pamatą mūsų pergalei, nes amerikiečiai nėra pratę pralaiminėti. Kai žiūri jų rungtynes, visada galvoji, kaip jie jaustųsi, kai pralaiminėtų. Nes kai laimi, labai lengva visiems žaisti, visi pataiko, pokštauja. Dabar jie atsidūrė pralaiminčiųjų vaidmenyje ir to neatlaikė“, – pasakojo krepšininkas.

M.Kuzminskas į JAV krepšį įmetė 14 taškų (2/3 trit.). Lietuvos rinktinė kartu su Vokietija yra vienintelės turnyro ekipos, kurios dar nėra patyrusios pralaimėjimo kartėlio.

„Stebina, – į tokį rodiklį sureagavo M.Kuzminskas. – Kas galėjo pagalvoti. Negalime užmigti ant laurų, nieko mes nelaimėjome. Taip, patekome į aštuntuką, planas minimum įvykdytas, bet toliau apetitas kyla labiau.“

Turnyro ketvirtfinaliai startuos antradienį. Lietuva su Serbija žais antradienį 11 val. 45 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.