EUROLYGA 2023

Prieš kovą su Serbija – K. Maksvyčio prašymas žaidėjams ir likę randai: „Turime nesuvestų sąskaitų“ Specialiai lrytas.lt, Manila

Nuo euforijos prie rimties – vos per naktį. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabas pirmadienį neturėjo kada švęsti istorinės pergalės prieš JAV (110:104), mat reikėjo kuo skubiau ruošti planą artėjančiam pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinaliui prieš Serbiją.

 K. Maksvytis.<br> FIBA nuotr.
 K. Maksvytis.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

2023-09-04 14:06, atnaujinta 2023-09-04 15:00

„Po rungtynių visada sunkiau užmigti, anksčiau nei 2 val. nakties kol kas nepavyksta užmigti, bet reikia ir išsimiegoti, ir pasiruošti rungtynėms. Galiu išduoti paslaptį, kad dalis mūsų trenerių miegojo tik dvi valandas. Bet per tą pusę paros turėjome žaidėjams paruošti informaciją, turėjome treniruotę, nes antradienio rytinę praleisime. Pabandėme žaidėjus atgaivinti ir suteikti minimalią informaciją, kuri reikalinga rungtynėms“, – pasakojo 46-erių K.Maksvytis.

Serbijos rinktinė šiame čempionate kol kas iškovojo 4 pergales ir patyrė vieną nesėkmę. Svetislavo Pešičiaus auklėtiniai įveikė Puerto Riką, Kiniją, Pietų Sudaną ir Dominikos Respubliką, tačiau nusileido Italijos rinktinei.

Anot K.Maksvyčio, Serbijos komanda demonstruoja neįprastą žaidimą.

„Labai nebūdinga serbiškam krepšiniui, nes gerai bėga į greitą puolimą. Pelno daugiausiai taškų turnyre, rezultatyvi ekipa, žaidžianti klampų krepšinį, kur su dideliais kūnais ir gerais kontaktais išmušinėja iš derinių. Panašiausiai ką iki šiol sutikome buvo Graikijos rinktinė. Stiprus varžovus, bet aštuonetuke silpnų varžovų nebūna. Gavome tai, ką gavome“, – kalbėjo darbėniškis.

Nėra paslapties, kad Lietuva ir Serbija, anksčiau buvusi Jugoslavijos dalis, turi ilgą krepšinio istoriją. Per pastaruosius 30 metų abi rinktinės ne vieną kartą kovojo tarpusavyje. Apie nesuvestas sąskaitas su būsimais varžovais ir jų užkulisinius žaidimus pirmadienį kalbėjo ir K.Maksvytis.

„Prasideda psichologiniai žaidimai, – apie tai, kad serbai lietuvius vadina mačo favoritais, pasisakė K.Maksvytis. – Nemanau, kad Lietuva yra favoritai. Turime nemažai sąsajų su Serbijos krepšiniu, nesuvestų sąskaitų nuo senų laikų. Tai vis tiek viena lyderiaujančių šalių Europoje. Šiuo laikotarpiu labai prašome savo žaidėjų nepasiduoti spaudimui, neskaityti laikraščių, pagyrimų, nes serbai musų nesutiks su šampanu, gėlėmis ir raudonu kilimu. Reikės viską įrodyti naujai.“

Prieš kol kas svarbiausią rinktinės mačą Maniloje K.Maksvytis atskleidė, kokį planą paruošė rungtynėms ir kas bus svarbiausia kovoje dėl pergalės.

– Treneri, serbai patyrė vienintelį pralaimėjimą prieš italus. Ką galima iš tų rungtynių pasiimti ir jums?, – buvo paklaustas K.Maksvytis.

– Iš italų rungtynių galime paimti nedaug ką, nes serbai naudojo kitokią gynybos taktiką, daug keitėsi gynyboje. Prieš mus tikrai žais kitaip.

– Kiek ši komanda yra priklausoma nuo Bogdano Bogdanovičiaus žaidimo?

– Pagrindiniai žaidėjai, aplink kuriuos sukamas žaidimas, yra B.Bogdanovičius ir Nikola Milutinovas. Komandoje yra eilė Eurolygos žaidėjų. Pagal pavardes ir talentą, nemanau, kad mes turime pranašumą. Pažiūrėsime, ar kažkokį pranašumą pavyks įrodyti aikštelėje.

– Kaip manote, ar jums pavyks ir toliau dominuoti po krepšiu?

– Prašome iš savo žaidėjų nekeisti savo veido. Reikia išlaikyti savo žaidimo stilių tiek gynyboje, tiek puolime. Žinoma, priimant trenerių duodamą informaciją.

– Kas iš tų nesuvestų sąskaitų su serbais įsimena labiausiai?

– 1995-ųjų Europos čempionato finalas.

– Ar tai bus kol kas svarbiausios jūsų karjeros rungtynės?

– Manau, kad taip. Ketvirtfinalis, vyrų krepšinyje. Spaudimas yra, jį reikia turėti. Bet prie viso spaudimo reikia, kad komanda žaistų taip, kaip iki šiol.

– Pirmą kartą turnyre žaisite anksčiau (11 val. 45 min. Lietuvos laiku, 16 val. 45 min. Manilos laiku). Ar tai gali turėti įtakos?

– Praradome kelias valandas poilsiui, rytinę treniruotę, bet gerai, kad tokios pačios sąlygos yra ir mūsų varžovams. Turime greitai sureaguoti, prisitaikyti, ir kai nuaidės švilpukas, būti geriau pasirengusiems už serbus.

– Vaidas Kariniauskas po mačo su serbais, ko gero, tądien buvo populiariausias čempionato žaidėjas. Ką jam patarėte?

– Kuo greičiau užmiršt viską, pasidžiaugsime, kai baigsis čempionatas, o dabar viskas naujai, nauji iššūkiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.