EUROLYGA 2023

Svajonių pasaulio čempionato finalą įvardijęs G. Nausėda svarsto galimybę vykti į Filipinus

Akylai pasaulio krepšinio čempionatą sekantis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda atskleidė, kokį finalą norėtų pamatyti ir atsakė, ar planuoja vykti į Filipinus stebėti lemiamas kovas.

 Svajonių pasaulio čempionato finalą įvardijęs G. Nausėda svarsto galimybę vykti į Filipinus<br> lrytas.lt koliažas
 Svajonių pasaulio čempionato finalą įvardijęs G. Nausėda svarsto galimybę vykti į Filipinus<br> lrytas.lt koliažas
Lietuvos ir JAV rinktinių rungtynės.<br>EPA-ELTA nuotr.
Lietuvos ir JAV rinktinių rungtynės.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 5, 2023, 11:01 AM

Sekmadienį Lietuvos rinktinė 110:104 pateikė sensaciją įveikdami JAV rinktinę, o į tai ypatingai džiugiai sureagavo mūsų prezidentas.

„Po tokių rungtynių norisi tik nusilenkti. Nusilenkti žaidėjams, treneriams, visiems, kurie kuria Lietuvos krepšinio stebuklą.

Ir, žinoma, VAIDUI KARINIAUSKUI!!!“, – sekmadienį feisbuke rašė G.Nausėda.

Pirmadienį „LRT Forumas“ laidoje apsilankęs Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda daugiau pakalbėjo apie Filipinuose vykstantį pasaulio čempionatą ir teigė, jog finale norėtų pamatyti dar vieną Lietuvos pergalę prieš JAV rinktinę.

„Šis čempionatas labai konkurencingas, labai įdomus. Visą sekmadienį praleidau prie ekrano. Pradėjau žiūrėti Braziliją – Latviją, perėjau prie lietuvių ir vėliau buvo dar labai įdomios rungtynės tarp Kanados ir Ispanijos. Diena praėjo kaip akimirka“, – kalbėjo G.Nausėda.

Paklausus, ar Lietuvai patekus į turnyro finalą Lietuvos prezidentas planuoja vykti į Filipinus stebėti varžybas, G.Nausėda tikslaus atsakymo nepateikė, tačiau neslėpė, jog norėtų apsilankyti tokiose rungtynėse.

„Yra tokių minčių, tačiau bėda, jog tuo pačiu metu turiu nemažai įsipareigojimų. Reikėtų ieškoti labai nedidelio langelio. Trečiadienį išvykstu į Trijų jūrų iniciatyvos susitikimą Bukarešte, kitą savaitę esu kviečiamas į aukšto lygio ekonomikos konferenciją Krynicoje, kur prezidentas Andrzejus Duda pakvietė asmeniškai dalyvauti. Ten bus galimybė susitikti ir su Pietų Korėjos premjeru. Vėliau Jungtinių Tautų generalinė asamblėja Niujorke.

Čia reikėtų ištaikyti tokį langą, tačiau tokia proga... Jeigu žaistume finale, o pasaulio čempionate sidabro dar neturime... Čia būtų įvykis, kuris nuo Kauno „Žalgirio“ – CSKA laikų neturi analogų, o gal yra ir dar reikšmingesnis. Tapti pasaulio čempionais ir turėti tokią realią galimybę. Dėl šito galima ir pėsčioms nueiti“, – situaciją aiškino prezidentas.

Po pergalės prieš JAV rinktinę Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška savivaldybės darbuotojams paskelbė nedarbo dieną. Kiek dienų mes turėtume laisvų po žaidimo finale?

„Manau, kad po tokio įvykio reikėtų savaitės apmąstyti tai, kas įvyko“, – juokdamasis sakė G.Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.