EUROLYGA 2023

Po mačo su Lietuva – JAV žvaigždės A. Reaveso pokalbis su V. Kariniauskui užduotį davusiu broliu Specialiai lrytas.lt, Manila

JAV vyrų krepšinio rinktinė tinkamai sureagavo į Lietuvos krepšininkų niuksą ir ketvirtfinalio mačą su italais sužaidė aukščiausia pavara. Steve'o Kerro auklėtiniai antradienį Maniloje 100:63 sutriuškino Italijos krepšininkus ir pusfinalyje susikaus su Vokietijos bei Latvijos poros nugalėtoju.

 Po mačo su Lietuva – A. Reaveso pokalbis su V. Kariniauskui užduotį davusiu broliu.<br> FIBA nuotr.
 Po mačo su Lietuva – A. Reaveso pokalbis su V. Kariniauskui užduotį davusiu broliu.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Sep 6, 2023, 6:45 AM, atnaujinta Sep 6, 2023, 11:50 AM

Tiesa, ketvirtfinalyje amerikiečiams galėjo tekti ir kur kas kietesnis riešutas, kurio antradienį neperkando Lietuvos rinktinė. JAV komandą įveikę lietuviai (110:104) J grupėje užėmė pirmąją vietą ir ketvirtfinalyje gavo sąlyginai silpnesnį varžovą Serbijos rinktinę, kuri I grupėje liko antra.

Tačiau grėsmingi serbai parodė tikrą savo veidą ir 87:68 įveikė lietuvius.

„Nesu šokiruotas dėl to. Taip, jie atėjo ir mus nugalėjo, bet Serbija taip pat puiki komanda. Tai viskas, ką galiu apie tai pasakyti“, – Lietuvos rinktinės pralaimėjimą serbams įvertino 25-erių amerikietis Austinas Reavesas.

Tuo tarpu patiems amerikiečiams teko teoriškai stipriausia I grupės ekipa, su kuria jie neturėjo bėdų. Vis dėlto po mačo A.Reavesas tikino, kad po pralaimėjimo Lietuvai reikėjo pasidaryti išvadas.

„Po pralaimėjimų reikia peržiūrėti vaizdo įrašą, pasidaryti išvadas, tačiau negali prarasti pasitikėjimo savimi. Aš kalbėjau su vyresniu broliu Spenceriu, kuris man patarė leisti piktiems komentatoriams šnekėti. Taip ir padariau. Rungtynėse mūsų planas nuo pradžios buvo žaisti agresyviai, parodyti, kas esame“, – aiškino gynėjas.

A.Reavesui mačas su Lietuva virto tikru košmaru. Gynėjas susirinko 5 pražangas, kai niekaip negalėjo apsiginti prieš lietuvį Vaidą Kariniauską.

Įdomu, kad V.Kariniauskas praėjusį sezoną žaidė kartu su A.Reaveso broliu Spenceriu. Jie abu atstovavo Bambergo „Brose“ klubui. Negana to, V.Kariniauskas po rungtynių su amerikiečiais teigė, kad pats Spenceris pasiūlė lietuviui „trash talkinti“ su jo broliu.

Lrytas.lt primena, kad po sėkmingo epizodo puolime V.Kariniauskas parodė varžovui liežuvį. Vėliau šis incidentas apskriejo viso pasaulio žiniasklaidą.

Vis dėlto antradienio mače A.Reavesas parodė kur kas solidesnį žaidimą, italams įmetęs 12 taškų bei kartą efektingai įkrovęs į krepšį.

„Visada smagu žaisti prieš tokią publiką. Žaidėme gerą krepšinį, ačiū sirgaliams, vertinu jų palaikymą“, – dėkojo A.Reavesas, kuris Filipinuose sulaukia labai daug vietinių ovacijų.

JAV rinktinė pusfinalio rungtynes žais penktadienį, o jų varžovai paaiškės trečiadienį, kai ketvirtfinalio mačą sužais Voketijos ir Latvijos rinktinės.

„Visada yra kur tobulėti, ši pergalė mums bus paspirtis ateityje, turime laimėti dar dvi rungtynes, bus sunku“, – šnekėjo A.Reavesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.