EUROLYGA 2023

Už mylimą komandą – virš 160 kilometrų pėsčiomis

Lygiai prieš 10 metų ilgametė Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komanda, Pakruojo „Meresta“ sužaidė paskutines rungtynes savo istorijoje. Vienas šios komandos gerbėjų nusprendė šią sukaktį paminėti ypatingu būdu – įveikti daugiau nei 160 kilometrų pėstute, savo maršrute sujungdamas Pakruojį ir paskutiniųjų „Merestos“ rungtynių vietą – Šakius.

A.Žukauskas.<br>Asm. archyvo nuotr.
A.Žukauskas.<br>Asm. archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-06 10:19

2013-aisiais NKL aštuntfinalio serijos iki dviejų pergalių lemiamose rungtynėse Pakruojo „Meresta“ nusileido Šakių „Zanavyko“ krepšininkams ir pralaimėjo seriją 1:2. Kaip parodė tolimesnė istorija, tai buvo paskutinės „Merestos“ rungtynės klubo gyvavimo istorijoje – tarpsezoniu Pakruojo krepšinio flagmanas baigė savo egzistavimą.

Pažymėti šią sukaktį ypatingu būdu nutarė vienas „Merestos“ komandos gerbėjų – Alvydas Žukauskas. Lietuvos sporto muziejuje dirbantis pakruojietis ryžosi daugiau nei 160 kilometrų siekiantį atstumą nuo Šakių iki Pakruojo įveikti pėsčiomis.

„Prieš dešimtmetį pats buvau tose lemiamose rungtynėse Šakiuose. Tąkart teko grįžti ne tik be balso, tačiau ir be pergalės. Žinoma, niekas tuo metu nesitikėjo, jog tos rungtynės „Merestai“ apskritai bus paskutinės. Deja, atsitiko būtent taip. Dėl šios priežasties praėjus 10 metų norisi padaryti tai, ko nepavyko tada – grįžti į Pakruojį su simboline pergale ir parodyti, jog „Merestos“ vardas bei krepšinis Pakruojyje nepamirštas“ – pasakojo A. Žukauskas.

Žygį „Merestos“ sirgalius pradės rugsėjo 13 dieną, trečiadienį, prie Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro, kuriame ir vyko lemiamos aštuntfinalio rungtynės. Finišas numatomas po penkių dienų, rugsėjo 17-ąją, sekmadienį, jau prie buvusios „Merestos“ namų aikštės – Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos.

Penkios dienos taip pat pasirinktos neatsitiktinai – 2012/2013 m. NKL sezone „Meresta“ ir „Zanavykas“ iš viso susitiko penkis kartus. Reguliariajame sezone komandos pasidalino po pergalę, o aštuntfinalio serijoje sėkmė nusišypsojo šakiečiams.

„Dar ir dabar nemaža dalis pakruojiečių prisimena tuos laikus, kai „Meresta“ skynė pergales, nesuteikdama ramaus gyvenimo nė vienai komandai, o salė lūždavo nuo žiūrovų, kurie saviškius palaikydavo taip audringai, jog juos retkarčiais raminti būdavo priverstas netgi rungtynių sekretoriatas“ – su šypsena primena A. Žukauskas. „Nežinia, ar Pakruojis dar kada nors turės tokią komandą. Dėl to būtina prisiminti ir vertinti tai, kas tiek metų buvo neatsiejama miesto gyvenimo dalimi“.

Žygio eigą A. Žukauskas kviečia sekti asmeninėse socialinių tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.

Sporto klubas „Meresta“ buvo įkurtas 1993 metais. Per du dešimtmečius Pakruojo krepšinio tradicijas perėmusi komanda iškovojo aukščiausius pasiekimus miesto krepšinio istorijoje – „Meresta“ antrojoje pagal pajėgumą šalies krepšinio lygoje dukart užėmė antrąją vietą ir liko per žingsnį nuo Lietuvos krepšinio lygos (2004 ir 2009 m.), taip pat kartą pasidabino bronzos medaliais (2007 m.) ir dar du kartus pateko į stipriausiųjų ketvertą (2010 ir 2011 m.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.