EUROLYGA 2023

Buvę bronziniai „Šiauliai“ apie medalius nebekalba: tikslas – augti ir užsiauginti

Auginti ir brandinti jaunimą, sugrąžinti sirgalius į arenos tribūnas. Tokius tikslus įvardijo prieš šį sezoną iš pagrindų atnaujintą ir atjaunintą komandą pristatę „Šiaulių“ klubo vadovai. 

 Komandos planus pristatė (iš kairės) A.Nacickas, D.Slanina ir N.Mazuras.<br> G.Šiupario nuotr.
 Komandos planus pristatė (iš kairės) A.Nacickas, D.Slanina ir N.Mazuras.<br> G.Šiupario nuotr.
 Treneris N.Mazuras.<br> G.Šiupario nuotr.
 Treneris N.Mazuras.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Sireikos dovana pirmajam prie klubo vairo užsieniečiui N.Mazurui.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Sireikos dovana pirmajam prie klubo vairo užsieniečiui N.Mazurui.<br> G.Šiupario nuotr.
 Treneris N.Mazuras ir P.Danusevičius.<br> G.Šiupario nuotr.
 Treneris N.Mazuras ir P.Danusevičius.<br> G.Šiupario nuotr.
Spaudos konferencija.<br> G.Šiupario nuotr.
Spaudos konferencija.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-09-07 21:42

Tarpsezonis buvo karštas – komanda pakeitė ilgametį trenerį Antaną Sireika. 67 metų strategas baigė karjerą ir tapo klubo garbės prezidentu, o jį pakeitė specialistas iš Latvijos 42 metų Nikolajus Mazuras.  

Sunkiai atpažįstama tapo ir pati komanda, kurioje iš pagrindinės sudėties liko vos keturi krepšininkai – puolėjai Paulius Danusevičius, Nemanja Bezbradica, Danielis Baslykas ir gynėjas Eimantas Stankevičius. 

Pirmą kartą vairą užsieniečiui patikėjusio „Šiaulių“ klubo vadovai neslėpė, kad artėjančio sezono tikslai nėra itin ambicingi. Pasak klubo direktoriaus Donato Slaninos, pagrindinė užduotis – auginti ir užsiauginti komandą, sutelkti bendruomenę, o vyrų ekipai – būti pajėgiausių LKL komandų šešete.

Tai pačiai organizacijai priklausančiai „Šiaulių“ moterų komandai keliama užduotis patekti į Lietuvos moterų krepšinio lygos pajėgiausiųjų ketvertą. 

Treneriui – pirmtako dovana

Buvęs ilgametis strategas A.Sireika kalbėjo nedaug, nes skubėjo į Šiaulių miesto tarybos posėdį. Jis komandai palinkėjo gero darbo, o naujajam treneriui – sėkmės. Kontraktą pagal formulę „2+1” pasirašęs J.Mazuras gavo ir dovaną – A.Sireika jam padovanojo savo derinių lentą.

Ikisezoniniuose mačuose 4 pergales per 5 rungtynes pasiekusios komandos treneris pasidžiaugė, auklėtinių noru dirbti ir kovoti: „Sunkiai dirbame kasdien, viską pradedame nuo nulio, nes komanda ir jauna, ir nauja.“

Per karjerą su Rimu Kurtinaičiu, Ramūnu Butautu dirbęs strategas sakė, kad iš šių labai gerų žaidėjų ir trenerių ne įgijo geros patirties, bet ir šiek tiek pramoko lietuviškai. 

„Labai laukiu pirmų oficialių rungtynių,“ – kalbėjo J.Mazuras, per spaudos konferenciją viena akimi sekęs Latvijos ir Italijos rinktinių dvikovos pasaulio čempionate transliaciją telefone.  

Siekis – suburti bendruomenę 

Klubo direktorius D.Slanina sakė, kad formuojant komandą buvo dairomasi ir į praeitį: „Pagrindinės savybės – energija, troškimas laimėti. Komandai labai jauna, sudėties vizija yra 2–3 metų, todėl suprantame, su kokiais iššūkiais teks susidurti.“

Pasak šiame klube užaugusio legendinio krepšininko, jauna komanda darys daug klaidų, jai stigs patirties, todėl sirgalius prašė būti kantrybės: „Šiandien turime tris jaunus žaidėjus. Suprantame riziką, nes LKL į priekį žengia šviesmečiais. Todėl pasitelkėme Šiaurės Europos krepšinio lygą (ENBL), kuri padės mums greičiau suvienyti jaunimą ir daugiau patirties turinčius krepšininkus.“                     

D.Slanina sakė, kad komandai keliamas uždavinys LKL prasibrauti į pajėgiausiųjų šešetą. Tai klubo vadovas vertina kaip nemenką iššūkį atjaunintai ekipai.

Direktorius pažymėjo, kad ne mažiau ambicingas tikslas yra suburti bendruomenę. Kadangi pasikeitė santykis su arenos valdytoju, už 39–109 eurus narystę įsigijusiam sirgaliui bus pasiūlyta gerokai daugiau: „Norime glaudesnio ryšio tarp fanų ir komandos, sekmadieniais turėsime šeimos dieną, kad mūsų bendruomenės gretos gausėtų. Taip pat socialiniame tinkle jau turime atskirą uždarą forumą, kuris skirtas mūsų komandą palaikantiems fanams.“

Biudžetas liks nepakitęs 

Klubas ėmė bendradarbiauti su bilietų platintoju „Kakava“, kuris tapo ir partneriu. „Jie mums pasiūlė idėjų, žmogiškųjų išteklių. Viena naujovių – neliks įprasto abonemento, kurį keis virtuali narystė. Yra ir daugiau idėjų,“ – sakė klubo direktorius.

2023/2024 m. sezonui suplanuotas panašus biudžetas – klubas versis su 1,2 milijono eurų. Tiesa, dešimtadalis biudžeto – 120 tūkstančių eurų – skiriamas moterų komandai. „Biudžetui įtakos turi ekonominiai, energetiniai, pasiekto sportinio rezultato veiksniai, bet galime pasidžiaugti, kad iššūkiai įveikti,“ – kalbėjo D.Slanina.

“Šiaulių“ klubo valdybos pirmininkas Artūras Nacickas pažymėjo, kad klubas pagal susitarimą su Savivaldybe iš kitų rėmėjų surenka ne mažiau pusės biudžeto: „Bet nemenka dalis pinigų sugrįžta Savivaldybei – pernai vien gyventojų pajamų mokesčio pavidalu į miesto biudžetą pateko 158 tūkstančiai eurų.

Pasak A.Nacicko, rėmėjų paieškos vyksta nuolat, ir tai nėra lengvas darbas: „Dabar bus kiek lengviau, nes arenos valdytojas nebereikš tokių finansinių pretenzijų. Planuojame, kad sekmadienis bus skirtas šeimoms – renginiai vyks nuo ryto iki vakaro.“

Dar viena naujovė – pirmą kartą „Šiaulių“ moterų komanda namų rungtynes žais Šiaulių arenoje. 

„Tikslas yra ne tik būti pajėgiausiųjų ketverte, bet ir augintis savas merginas iš krepšinio akademijos „Saulė“, Sporto gimnazijos. Tikimės, kad jaunimui įgyti patirties padės į komandą pasikviestos užsienietės,“ – sakė klubo direktorius D.Slanina. 

Jaunimas jaučia pergalių alkį

Buvusio ilgamečio „Šiaulių“ vidurio puolėjo Audriaus Danusevičiaus sūnui – dar tik 22 metai, bet aukštaūgis pradės jau ketvirtą sezoną su gimtojo miesto komandos apranga.

Šią vasarą 206 cm ūgio krepšininkas atstovavo Lietuvos studentų rinktinei, tad atostogų turėjo mažokai. „Įgijau daug patirties, rinktinėje išbandžiau ir vidurio puolėjo poziciją. Pradėsiu ketvirtą sezoną, ir jaučiuosi subrendęs didesniam vaidmeniui,“ – kalbėjo ikisezoniniuose mačuose po 18 taškų rinkęs krepšininkas.

Pasak P.Danusevičiaus, dabartinė komanda labiausiai stokoja patirties ir susižaidimo, bet viską kompensuoja pergalių alkis: „Esame jauni ir alkani, ir tai – mūsų stiprybė. Reikia šlifuoti detales, dirbti, bet komandos chemija gera, daug dirbame ir visi norime įrodyti vertę.“

Puolėjas pakvietė sirgalius palaikyti komandą per tradicinį buvusio ilgamečio „Šiaulių“ klubo prezidento Algimanto Mikšio vardo turnyrą. Šeštadienį 14 val. šiauliečiai išbandys jėgas su į LKL grįžusia Mažeikių „M Basket – Delamode“ komanda. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?