EUROLYGA 2023

Naujoji „Kibirkšties“ puolėja tikisi nustebinti sirgalius: „Klubo vadovybė subūrė gerą komandą“

Vilniaus „Kibirkštis“ ir toliau stiprina priekinę liniją artėjančiam sezonui. Prie Lietuvos čempionių komandos jugiasi 190 cm aukštaūgė iš Ukrainos Taisiia Udodenko.

 T.Udonenko<br>Kibirkšties klubo nuotrauka
 T.Udonenko<br>Kibirkšties klubo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 9:42 AM

34 metų krepšininkė praėjusį sezoną atstovavo Ivano Frankovsko „Frankivsk Halichina“ komandai, kuri žaidė Ukrainos „SuperLeague“ bei EWBL čempionatuose.

Taisiia Ukrainos čempionate sužaidė 9 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 12,9 taško, atkovodavo po 8 kamuolius ir atlikdavo po 2,2 rezultatvyvaus perdavimo ir su komanda iškovojo 2022–2023 m. sezono čempionių titulą.

2022–2023 m. EWBL čempionate krepšininkė sužaidė 9 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 14 taškų, atkovodavo po 11,1 kamuolio bei atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

Taisiia Udodenko yra patyrusi krepšininkė, ne vieną sezoną žaidusi Europos taurėje, gynusi Ukrainos moterų rinktinės garbę bei pasisėmusi patirties Eurolygoje.

„Tai nebus pirmas kartas, kai žaisiu komandoje, kuri dalyvauja tarptautiniuose turnyruose, – mintimis dalinosi Taisiia. – Manau, kad „Kibirkšties“ klubui galiu padėti savo patirtimi ir tuo pačiu dar kartą save parodyti Europai, o patirties ir jaunystės kombinacija leis pasiekti pergalių šiame sezone!“

2021–2022 m. sezone sportininkė atstovavo Rygos „TTT“ komandai ir per 6 Eurolygoje sužaistas rungtynes vidutiniškai fiksavo 5,8 pelnyto taško bei 3 atkovotų kamuolių vidurkį.

„Tikiu, kad klubo vadovybė subūrė gerą komandą, kurioje galėsiu jaustis patogiai ir visos būsime kaip vienas kumštis. Esu universali žaidėja ir mano tritaškis turėtų jus nustebinti jau artimiausiu metu, – šypsosi T. Udodenko. – Ši savybė nėra būdinga visoms žaidėjoms, kurios rungtyniauja centro puolėjos pozicijoje.“

Netrukus prasidėsiančiame sezone „Kibirkšties“ aukštaūgių grandį taip pat sudarys centro ir sunkiojo krašto pozicijose rungtyniaujati Livija Sakevičiūtė bei į komandą po 4 metų pertraukos sugrįžusi sunkiojo krašto puolėja Morgan Pullins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.