EUROLYGA 2023

Apie šventę Lietuvai ir Latvijai kalbėjęs A. Žagaras: „Mano agento telefonas šiuo metu kaista“ Specialiai lrytas.lt, Manila

Pasaulio krepšinio čempionate – Baltijos šalių derbis. Būtent tokiomis mintimis šeštadienio kovą dėl penktosios pasaulio čempionato vietos pasitinka Latvijos krepšininkai, kurie mes iššūkį Lietuvai.

A.Žagaras.<br>FIBA nuotr.
A.Žagaras.<br>FIBA nuotr.
A.Žagaras.<br>FIBA nuotr.
A.Žagaras.<br>FIBA nuotr.
A.Žagaras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Žagaras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Žagaras.<br>FIBA nuotr.
A.Žagaras.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Sep 9, 2023, 7:54 AM, atnaujinta Sep 9, 2023, 8:16 AM

„Manau, kad tai yra didelis ir svarbus pasiekimas abiems komandoms, – apie patekimą tarp geriausių aštuntuko kalbėjo latvis Artūras Žagaras. – Tai taip pat labai svarbu sirgaliams, pasiekėme aštuntuką. Džiaugiuosi, kad čia yra ir Lietuva, braliukai. Šios rungtynės bus tarsi šventė, žinoma, tai nebus draugiškos rungtynės. Bet Latvijos ir Lietuvos sirgaliai galės pasimėgauti Batlijos šalių derbiu.“

Praėjusiame sezone Kėdainių „Nevėžio“ garbę gynęs 23-ejų A.Žagaras tapo tikru šio čempionato atradimu. Įžaidėjas per mačą turnyre įmeta 13,6 taško, atkovoja 2,1 kamuolio, atlieka 6 rezultatyvius perdavimus ir renka 14,7 naudingumo balo.

Puikus turnyras latviui atvėrė galimybes sulaukti solidaus pasiūlymo, o sveikinimai dėl puikaus žaidimo skriejo ir iš Lietuvos. Vienas pirmųjų A.Žagarą sveikino „Nevėžio“ vadovas Jonas Mačiulis.

„Jis atsiuntė man sveikinimo žinučių. Žinoma, esu jam dėkingas, kad davė šansą Kėdainių „Nevėžyje“, treneris Gediminas Petrauskas taip pat man daug padėjo. Praėjusį sezoną sužaidžiau daugiausiai minučių per visą savo karjerą, esu dėkingas už tai“, – tikino įžaidėjas.

Latvis pripažino, kad šiuo metu sulaukia didelio komandų dėmesio. Pasirodė kalbų, kad juo domisi ir Vilniaus „Wolves“ klubas. A.Žagaras neatmetė varianto, kad kitą sezoną gali likti Lietuvoje.

„Pamatysime po turnyro. Visko gali nutikti, mano agento telefonas šiuo metu kaista“, – atskleidė krepšininkas.

Lietuvos ir Latvijos rinktinės šią vasarą kartą jau išbandė jėgas tarpusavyje. Prieš pat čempionate rinktinės sužaidė draugišką mačą Taivane, kurį užtikrintai laimėjo Lietuva (93:69).

„Tai buvo tarsi žadintuvo skambutis. Prieš tai turėjome 16-os pergalių iš eilės seriją. Manau, kad tai buvo geras šaltas dušas, kuris leido pasiruošti šiam turnyrui. Tapome agresyvesni, supratome, kad vienerios rungtynės gali daug ką lemti. Kartais gerai pralaimėti, gal ne 30-ies taškų skirtumu, bet šaltas dušas padeda susitelkti“, – pasakojo krepšininkas.

Akivaizdu, kad dvikova tarp Latvijos ir Lietuvos bus kur kas daugiau nei eilinis pasaulio čempionato mačas. A.Žagaras pripažino, kad Maniloje sulaukė ir Lietuvos sirgalių palaikymo, tad šeštadienį aikštėje sieks sukurti tokį reginį, kuris nudžiugintų tiek saviškius, tiek varžovų sirgalius.

„Galima nesunkiai pamatyti sirgalius su Lietuvos marškinėliais. Jie palaikė mus ir mūsų rungtynėse. Tikiuosi, kad latviai taip pat buvo Lietuvos rungtynėse. Tai didelė šventė Latvijai ir Lietuvai,“ – pasikartojo gynėjas.

Latvijos ir Lietuvos kovą dėl 5-osios vietos nuo 15 val. 30 min. sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.