EUROLYGA 2023

Plačios šypsenos veide neslėpęs R. Šmitas įkando Lietuvai: „Visada smagu prieš juos laimėti“ Specialiai lrytas.lt, Manila

„Žinoma, visada smagu laimėti prieš Lietuvą. Juk tai – principinės rungtynės“, – po skambios pergalės pasaulio čempionate prieš Lietuvos rinktinę kalbėjo latvis Rolandas Šmitas.

 R. Šmitas.<br> FIBA nuotr.
 R. Šmitas.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Sep 9, 2023, 6:13 PM, atnaujinta Sep 9, 2023, 6:17 PM

Panašu, kad Kauno „Žalgirio“ puolėjas, grįžęs į Lietuvą, galės dar ilgai pašiepti trenerį Kazį Maksvytį. Latvijos rinktinė šeštadienį kovoje dėl penktosios vietos pasaulyje tiesiog sudorojo lietuvius, išrašė jiems skaudų pralaimėjimą 98:63 ir iškovojo penktąją vietą pasaulyje.

„Mes įrodėme, kad galime laimėti tokio lygio rungtynes. Tai nuostabus pasiekimas mūsų valstybei, pirmą kartą dalyvaujame pasaulio čempionate ir iškovojome penktąją vietą. Nuostabu, labai džiaugiuosi pasiekimu“, – po rungtynių šypsojosi 28-erių R.Šmitas.

Tiesą sakant, po rungtynių Latvijos žaidėjų veiduose švietė tokios plačios šypsenos, jog atrodė, kad jie ką tik tapo pasaulio čempionais. Paskutinį kartą lietuvius oficialiose rungtynėse jie buvo įveikę 2001-aisiais.

Įdomu, kad prieš pat pasaulio čempionatą Lietuva ir Latvija sužaidė draugišką mačą Taivane. Tada lietuviai triuškino latvius 93:69. Vis dėlto kaimynams pavyko pasiekti saldų revanšą.

„Tai buvo tik draugiškas mačas, per mažai koncetracijos. Lietuva tose rungtynėse sužaidė labai gerai“, – prisiminė R.Šmitas, pridurdamas, kad pralaimėjimas suteikė papildomos motyvacijos ir šioms rungtynėms.

Tikru Latvijos krepšinio atradimu tapo 23-ejų įžaidėjas Artūras Žagaras, kuris mače su Lietuva užfiksavo visų laikų pasaulio čempionatų rekordą. Įžaidėjas atliko net 17 rezultatyvių perdavimų.

„Jis įrodė, kad yra aukšto lygio žaidėjas ir gali žaisti visur, – apie komandos draugą šnekėjo R.Šmitas. – Nuostabu, jis daug ką įrodė, labai patobulėjo, esu laimingas dėl jo. Žinojau, kad jis yra geras žaidėjas.“

R.Šmitas į Lietuvos rinktinės krepšį įmetė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.