EUROLYGA 2023

Rinktinės debiutantui istorinis smūgis „Žalgiriui“ emocingesnis nei pergalė prieš JAV: „Panevėžys – mano širdyje“ Specialiai lrytas.lt, Manila

Lietuvos rinktinės debiutantas Gabrielius Maldūnas džiaugiasi neįkainojama patirtimi pasaulio čempionate, tačiau net ir istorinė pergalė prieš JAV jam nesuteikė tiek džiaugsmo, kiek užkirstas kelias Kauno „Žalgiriui“ patekti į Lietuvos krepšinio lygos finalą (LKL).

 G. Maldūnas.<br> LKF nuotr.
 G. Maldūnas.<br> LKF nuotr.
 G. Maldūnas.<br> LKF nuotr.
 G. Maldūnas.<br> LKF nuotr.
 G. Maldūnas.<br> LKF nuotr.
 G. Maldūnas.<br> LKF nuotr.
 G. Maldūnas.<br> LKF nuotr.
 G. Maldūnas.<br> LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Specialiai lrytas.lt, Manila

2023-09-09 11:56

Kazio Maksvyčio auklėtiniams pasaulio čempionate lieka vienintelis žingsnis – kova dėl 5-osios vietos prieš Latvijos krepšininkus.

30-metis rinktinės debiutantas G.Maldūnas čempionate atliko trečiojo vidurio puolėjo vaidmenį, tad liko Jono Valančiūno ir Donato Motiejūno šešėlyje.

Nepaisant to, Panevėžio „Lietkabelio“ aukštaūgis aikštėje pasirodė penkiuose mačuose, ir tik pergalingame mače su JAV neturėjo galimybės pasigalinėti su NBA žaidėjais.

Gal dėl to „Lietkabelio“ žaidėjui toji pergalė nesukėlė tiek emocijų, kiek prieš du sezonus LKL pusfinalio serijoje įveiktas „Žalgiris“.

Visgi dalindamasis mintimis apie prabėgusį turnyrą, G.Maldūnas pripažino, kad tiek pergalė prieš „Žalgirį“, tiek prieš JAV galiausiai baigėsi liūdnai.

„Man pergalė prieš „Žalgirį“ buvo malonesnė. Nes laimėjome seriją, kas yra daug sunkiau. Pirmą kartą istorijoje pusfinalyje laimėjome prieš „Žalgirį“, niekas iki tol nebuvo to pasiekęs. Prieš Ameriką Lietuvai jau buvo tekę laimėti. Istorinis pasiekimas prieš „Žalgirį“ buvo smagesnis, bet abu turnyrai, deja, baigsis liūdnai, nes ir tada nelaimėjome LKL. Kartais geriau be istorinių pergalių“, – pripažino G.Maldūnas.

Krepšininkas teigė, kad galvoje jau sukasi mintys apie klubinį sezoną, o patritis rinktinėje turėtų pridėti papildomo pasitikėjimo. Tiesa, aukštaūgis įspėja, kad teigiamos emocijos gali smogti ir kitu galu.

„Tikiuosi, kad ši patirtis pridės pasitikėjimo, o emocinis nuovargis neateis. Geras čempionatas, žaidėme gerai, tad tai irgi yra pavojinga, nes sezono pradžią pradedi emociškai išsikrovęs. Bet Panevėžys – mano širdyje. Penktas sezonas „Lietkabelyje“, esu pasiruošęs kovoti už savo miestą“, – pasakojo G.Maldūnas.

Lrytas.lt primena, kad dėl aukso medalių sekmadienį kovos Serbijos ir Vokietijos rinktinės. Dėl bronzos medalių – JAV prieš Kanadą.

G.Maldūnas atskleidė, kad dižiausią įspūdį jam paliko serbai.

„Nors jie ir neturėjo svarbiausių krepšininkų, pusfinalyje jie mus tiesiog sudraskė. Jų susikaupimas ir nugalėtojo mentalitetas tikrai labai sužavėjo“, – pripažino krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.