EUROLYGA 2023

Manilos arenoje – cigarečių kvapas: po pralaimėjimo serbai puolė į atlapus apsaugai  Specialiai lrytas.lt, Manila

Serbijos rinktinės sirgaliai nevaldė emocijų, kai jų nacionalinė krepšinio rinktinė sekmadienį pasaulio čempionato finale neprilygo Vokietijos krepšininkams.

Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Sep 10, 2023, 7:11 PM, atnaujinta Sep 10, 2023, 7:24 PM

Manilos „Mall of Asia“ arenos apsaugos darbuotojai finalo metu turėjo daug emocijų. Karštos grumtynės, kurias vokiečiai aikštėje laimėjo 83:77, vyko ir tarp sirgalių.

Dar neprasidėjus rungtynėms, gausus serbų sirgalių būrys ėmė burtis į vieną vietą. Galiausiai apie 100 sirgalių įsitaisė už Serbijos rinktinės krepšininkų suolo.

Tiesa, dalis neutralių sirgalių liko nepatenkinti tuo, kaip serbai šėlo rungtynių metu.

Didžioji dalis serbų visą laiką stovėdavo, tad užstodavo vaizdą už jų esantiems aistruoliams. Dėl šios priežasties organizatoriams teko jau rungtynių metu persodinti kelias dešimtys sirgalių. Įdomų, kad įvykių sūkuryje dalyvavo ir buvęs krepšininkas Saulius Kuzminskas, kuris sedėjo už agresyvių serbų.

Kai įvykiai aikštėje pasiekė kulminaciją, keli serbai užsirūkė cigaretes, tačiau apsaugos darbuotojai į tokius jų manevrus jau net nebereagavo. Alus ir alkoholiniai gėrimai šioje tribūnoje taip pat liejosi per kraštus.

Kol galiausiai įvyko ir konfliktas.

Per apdovanojimų ceremoniją keli serbų sirgaliai bandė patekti arčiau aikštės, tačiau kelią užstojo apsaugos darbuotojas. Netrukus serbas puolė kabintis į kaklą filipiniečiui, kuris nepasidavė ir nustūmė serbą.

Į incidentą sureagavo ir daugiau apsaugos darbuotojų, kurie ėmė malšinti konfliktą.

Galiausiai aršiausi sirgaliai buvo išvesti iš arenos, o aistros galutinai nurimo, kai aukso medalių į aikštę žengė atsiimti Vokietijos krepšininkai.

Lrytas.lt primena, kad Serbijos rinktinės aistruoliai rungtynių metu viso čempionato metu išsitraukdavo ir Rusijos vėliavas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.