EUROLYGA 2023

Po istorinės braliukų pergalės Latvijos prezidentas vėl kreipėsi ir į G. Nausėdą, ir į tautą

Šeštadienį mažasis broliukas iškaršė kailį vyresniajam. Latvijos krepšininkai pasaulio čempionate kovoje dėl 5 vietos 98:63 sutriuškino Lietuvos rinktinę, o dėl to laimės neslėpė latvių prezidentas Edgaras Rinkevičius.

 Po istorinės braliukų pergalės Latvijos prezidentas kreipėsi ir į G. Nausėdą<br> lrytas.lt koliažas
 Po istorinės braliukų pergalės Latvijos prezidentas kreipėsi ir į G. Nausėdą<br> lrytas.lt koliažas
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Edgaras Rinkevičius.<br>ELTA/A.Ufarto nuotr.
Edgaras Rinkevičius.<br>ELTA/A.Ufarto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 10, 2023, 2:10 PM, atnaujinta Sep 10, 2023, 2:15 PM

„Mielas Gitanai Nausėda, nesvarbu, kaip pasibaigs rungtynės tarp Lietuvos ir Latvijos rinktinių šeštadienį, mes ir toliau išliksime broliais, draugais ir kaimynais“, – prieš rungtynes socialiniame tinkle „X“ rašė Latvijos prezidentas E.Rinkevičius.

Po pergalės Latvijos prezidentas nestokojo laimės. E.Rinkevičius pasidalino vaizdais kaip stebėjo Latvijos pergalingas rungtynes, po kurių vėl kreipėsi į Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą.

„Gerbiamas Prezidente, mielas Brolau Gitanai Nausėda, tai buvo tik žaidimas, baltų vienybė stipri kaip visada. Beje, ar turėtume išbandyti jėgas ir ledo ritulyje?“, – šmaikščiai Lietuvos prezidento klausė E.Rinkevičius.

Šiais metais Latvijos rinktinė pasaulio ledo ritulio čempionate pasidabino bronziniais medaliais.

Latvijos prezidentas taip pat kreipėsi į tautą.

„Pasibaigus krepšinio šventei noriu pasakyti didelį ačiū mūsų vaikinams, palaikymo komandai, treneriams, ypač Luca Banchi, visiems sirgaliams Latvijoje ir už jos ribų. Ypatinga padėka tėveliams ir šeimoms, kurie padėjo, palaikė. Mūsų krepšininkai drebino ir džiugino Latviją, su entuziazmu sekėme žaidynes, turbūt daugelis mokėsi krepšinio pagrindų. Manau, kad komanda taip pat pajuto stiprybę ir linkėjimus, kuriuos 2023 metų Svajonių komandai siuntė visa Latvija. Gal po metų bus kuriami filmai ir knygos, gal labai greitai turėsime Artūrų, Davių, Dairių ir Rolandų bumą. Šiandien džiaugiamės galėdami liudyti kai ką didelio ir gražaus – legendos gimimą.

Šį kartą medalių neiškovojome, bet gavome kai ką daugiau – stiprybės ir tikėjimo, kad užsispyrimu, pasitikėjimu savimi ir trupučiu nuolankumo gali nuveikti didelių dalykų. Tegul šis žinojimas lydi kiekvieną iš mūsų savo vietoje ir darbe!

Sveikiname užėmus penktąją vietą ir laukiame jūsų pirmadienį namuose, vaikinai!“, – „Facebook“ tinkle rašė Latvijos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.