EUROLYGA 2023

G. Antetokounmpo kirtis NBA žvaigždėms: „Vokietija yra vienintelė komanda, kurią galima vadinti pasaulio čempione“

Prieš Maniloje vykusį 2023 m. FIBA pasaulio čempionato finalinį etapą ir po Budapešte vykusiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate iškovoto aukso medalio JAV bėgikas Noah Lylesas pasidalijo aistras sukėlusia nuomone apie tai, kad NBA čempionai turėtų būti vadinami pasaulio čempionais.

G. Antetokounmpo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
G. Antetokounmpo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 12:13 PM

Nors dauguma pajėgiausia pasaulio krepšinio lyga laikomos NBA superžvaigždžių aršiai užsipuolė atletą, 2021 m. NBA čempionas Giannis Antetokounmpo naujausiame tinklalaidės „48 minutes“ epizode stojo į 26 metų amerikiečių lengvosios atletikos fenomeno pusę.

„Aš taip stipriai norėjau jį palaikyti. Jis sulaukė tiek daug priešiškumo už tai, kad pasakė tai, kas akivaizdu, bet kai kurie žmonės to nesupranta. Galbūt tame yra tiesiog arogancijos“, – portalas „Eurohoops“ citavo pirmą kartą savo nuomonę apie NBA žaidėjų aistras sukėlusį N.Lyles'o pasisakymą.

2022 m. Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje graikų superžvaigždė, su savo šalies rinktine pralaimėjo Vokietijos komandai 96:107, nors įmetė 31 tašką, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. G.Antetokounmpo jau tada pamatė tikrąjį Gordie Herberto komandos potencialą.

Po Vokietijos triumfo Filipinuose „Milwaukee Bucks“ lyderis pagyrė šios šalies krepšininkus remdamasis tuo, ką pirmasis pasakė N.Lylesas. „Vokietija laimėjo 2023 m. FIBA pasaulio čempionatą ir gali sakyti: „Mes esame pasaulio čempionai“. Jie įveikė JAV, o tada nugalėjo Serbijos rinktinę“, – pabrėžė jis.

„Kai laimi pasaulio čempionate, žaisdamas prieš JAV ir kitas pasaulio šalis, tada gali sakyti, kad esi pasaulio čempionas. Geriausiai tai pasakė Manu Ginobili. Kai Argentina 2006 m. laimėjo pasaulio čempionatą, jis galėjo sakyti, kad yra pasaulio čempionas, nes nuvyko ten, nugalėjo Graikijos rinktinę, kuri prieš tai nugalėjo JAV, nugalėjo Ispanijos ir Brazilijos rinktines“, – priminė G.Antetokounmpo.

Nepaisant to, kad stipriausia pasaulyje krepšinio lyga laikoma NBA yra Jungtinėse Valstijose, dukart naudingiausias NBA žaidėjas G.Antetokounmpo visiškai sutinka su amerikiečių lengvaatlečiu, kad stipriausia NBA komanda neturėtų tituluotis „pasaulio čempione“.

„Galų gale, kad taptum pasaulio čempionu, turi nugalėti pasaulį. Suprantu, kad NBA yra geriausia pasaulio lyga, o jos talentai – geriausi, kokius tik kada nors gyvenime pamatysite. Bet negalime sakyti, kad esame pasaulio čempionai, nes žaidžiame geriausioje pasaulio lygoje. Reikia gerbti tas komandas, kurios yra Eurolygos, Graikijos, Ispanijos ir Prancūzijos čempionės“, – kalbėjo jis.

„Galbūt dėl to sulauksiu priešiškos reakcijos, bet man tai nerūpi: visiškai su juo (N.Lylesu) sutinku, nes jis yra pasaulinėje arenoje. Jis yra geriausias JAV, bet taip pat jis įveikė kitus varžovus visame pasaulyje. Štai kada tu gali vadintis pasaulio čempionu, varžydamasis su visais pasaulyje“, – pridūrė Graikijos superžvaigždė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.