EUROLYGA 2023

Pašalinus inkstą – nežinomybė dėl serbo karjeros

Pasaulio čempionate Serbijos vyrų krepšinio rinktinė iškovojo sidabro medalius, tačiau tą padarė su skaudžia netektimi. Rungtynėse prieš Pietų Sudaną Boriša Simaničiui varžovas iš alkūnės trenkė į kūną, o po to paaiškėjo, kad serbui reikės inksto operacijos, o dar vėliau, jog reikės pašalinti jo inkstą. Krepšininkas bent tris mėnesius negalės žengti ant parketo, o tolimesnės žinios dėl jo karjeros paaiškės po papildomų tyrimų.

 Boriša Simaničius<br> FIBA nuotr.
 Boriša Simaničius<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 3:20 PM

Po čempionato Serbijos radijo laidoje B.Simaničius pasidalino naujienomis apie savo sveikatos būklę.

„Dabar jaučiuosi gerai! Pradžioje buvo keista... Kasdien jaučiuosi vis geriau – pradėjau vaikščioti ir valgyti, tad tikiuosi, kad reabilitacija praeis greitai ir gerai.

Po dviejų operacijų, kurios buvo padarytos per penkias dienas, aš nežinojau, kas vyksta, su savimi net neturėjau telefono. Kai atradau jėgų paimti telefoną, parašiau žinutę Serbijos rinktinei. Mano žinutė jiems pakėlė nuotaiką ir moralę. Jų pergalės man reiškia labai daug. Sekiau jų pasirodymą per telefoną“, – „Radio Belgrade“ laidoje kalbėjo B.Simaničius.

Visgi dar nėra aišku, ar B.Simaničius išvis galės tęsti krepšininko karjerą. Daugiau detalių apie tolimesnę puolėjo karjerą paaiškės tik po trijų mėnesių.

„Šiuo metu daug ko nežinau. Yra šansų, kad dar žaisiu krepšinį, tačiau kol kas žinau, jog to negalėsiu daryti artimiausius tris mėnesius. Laukiu papildomų testų, po kurių viską turėtume sužinoti“, – pasakojo krepšininkas.

Pasaulio čempionate B.Simaničius spėjo sužaisti tris mačus, kur aikštelėje praleisdavo vidutiniškai po 6 minutes ir rinkdavo po 1 taško, 1 atkovoto kamuolio ir 2 naudingumo balų vidurkius.

Praėjusiame sezone serbas žaidė elitinėse Ispanijos ACB pirmenybėse, kur gynė Saragosos „Casademont“ ekipos garbę. ACB puolėjas rinko po 6,9 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.