EUROLYGA 2023

Dėl Latvijos krepšinio atradimo A. Žagaro virė tikra kova: paskelbė, kaip pešėsi klubai

Pasaulio krepšinio čempionate suspindęs Latvijos ekipos žaidėjas Artūras Žagaras tapo geidžiama preke rinkoje. Kėdainių „Nevėžyje“ praėjusiame sezone žaidęs latvis karjeros laipteliais šoktelėjo kur kas aukščiau – teigiama, kad 23 metų 190 cm ūgio krepšininkas pasirašė sutartį su Stambulo „Fenerbahce“, tačiau galimai naujame sezone žais Lietuvoje – Vilniaus „Wolves“ klube, kuriam bus paskolintas. Latvio norėjo ir Ispanijos komandos.

Artūras Žagaras<br>FIBA nuotr.
Artūras Žagaras<br>FIBA nuotr.
A.Žagaras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Žagaras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Artūras Žagaras<br>FIBA nuotr.
Artūras Žagaras<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 8:03 AM

Žurnalistas Luca D'Alessandro rašė, kad A.Žagaras rimtai domino „Valencia“ klubą, tačiau ekipą nuo derybų atbaidė labai solidi krepšininko išpirka.

Mat Ispanijoje teisės į A.Žagarą nuo 2017 metų priklauso Badalonos „Joventut“ klubui. „Valencia“ kreipėsi į Badalonos komandą dėl teisių išpirkimo ir „Joventut“ nesidrovėdama paprašė už latvį net 500 tūkst. eurų.

Valensijos miesto ekipa nebuvo nusiteikusi mokėti tokių pinigų. Taip pat panašiai iš kovos dėl žaidėjo pasitraukė ir Eurolygos klubas Vitorijos „Baskonia“, kuris taip pat planavo pasikviesti A.Žagarą.

Latvis praėjusiame LKL čempionate, atstovaudamas „Nevėžio“ ekipai, vidutiniškai per 28 minutes įmesdavo 15,4 taško, atkovodavo 2,9 kamuolio ir atlikdavo 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

Pasaulio čempionate A.Žagaras per 25 minutes vidutiniškai rinko po 12,4 taško, atsikovodavo po 2,6 kamuolio ir atlikdavo 7,4 rezultatyvaus perdavimo.

Jam dabar priklauso pasaulio čempionatų rezultatyvių perdavimų rekordas – mače su lietuviais jis atliko 17 rezultatyvių perdavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.