EUROLYGA 2023

Dvylika svarbiausių perėjimų tarp LKL klubų: galimybe pasinaudojo ir „Žalgiris“

Nors nemažai Lietuvos krepšininkų komandas keičia vos ne kiekvieną vasarą ir jau yra pasimatavę pusės ar net daugiau Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubų marškinėlius, prieš naująjį sezoną šalies vidaus krepšinio rinkos skambūs perėjimai nesudrebino. Labiausiai į konkurentų žaidėjus dairėsi Panevėžio „Lietkabelis“, tarp kurio naujokų yra rezultatyviausias praėjusio LKL sezono lietuvis.

Danielius Lavrinovičius galimai kelsis į Kauno<br>LKL nuotr.
Danielius Lavrinovičius galimai kelsis į Kauno<br>LKL nuotr.
M. Pacevičius.<br>LKL nuotr.
M. Pacevičius.<br>LKL nuotr.
Julius Jucikas.<br>G.Šiupario nuotr.
Julius Jucikas.<br>G.Šiupario nuotr.
Dovis Bičkauskis<br>LKL.lt nuotr.
Dovis Bičkauskis<br>LKL.lt nuotr.
Giedrius Staniulis.<br>LKL.lt nuotr.
Giedrius Staniulis.<br>LKL.lt nuotr.
 Martynas Varnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Martynas Varnas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 16, 2023, 12:46 PM

Svarbiausi perėjimai tarp LKL klubų

Martynas Varnas (iš „Šiaulių“ į „Lietkabelį“)

Praėjusį sezoną „Šiauliuose“ žaidęs Martynas Varnas buvo rezultatyviausias Lietuvos lygos lietuvis. Jis pelnydavo 13,8 taško ir lygos rezultatyviausių krepšininkų lentelėje užėmė dešimtąją vietą, bet į priekį praleido tik užsieniečius.

Aštuntąjį LKL sezoną pradedančio 26 metų gynėjo vaidmuo naujoje komandoje – lygesnę sudėtį turinčiame „Lietkabelyje“ – turėtų būti mažesnis, bet 196 cm ūgio M.Varnas varžovams gali sukelti didelį galvos skausmą ir per trumpus tarpsnius, pakilęs nuo atsarginių suolo.

Timas Lambrechtas (iš „Nevėžio“ į „Neptūną“)

Iš kitų Europos šalių atvykę legionieriai nedažnai keičia komandą Lietuvoje. 25 metų belgas Timas Lambrechtas tapo viena iš išimčių ir „Neptūne“ bandys tęsti tai, ką darė „Nevėžyje“. Praėjusį sezoną Kėdainių komandoje 210 cm ūgio puolėjas žaidė ir efektingai, ir naudingai – pelnydavo vidutiniškai 13 taškų ir atkovodavo 7,5 kamuolio. Pagal atkovotus kamuolius lygoje trečiąją vietą užėmęs belgas nemažai nuveikė, kad jo tuometinė komanda LKL galutinėje lentelėje rikiuotųsi greta būsimosios komandos.

Giedrius Staniulis (iš „Gargždų“ į „Mažeikius“)

Giedrius Staniulis tik pačioje karjeros pradžioje du iš eilės sezonus žaidė Vilniaus „Perle“, bet nuo 2011 metų komandas keisdavo prieš kiekvieną sezoną ar net dažniau. „Mažeikiai“ – devintoji jo komanda per vienuolika LKL sezonų.

32 metų vidurio puolėjas antrą vasarą iš eilės pasirašė sutartį su LKL debiutantais, kurių pagrindinis tikslas išvengti paskutinės vietos ir neiškristi atgal į NKL.

Praėjusį sezoną G.Staniulis svariai prisidėjo, kad Gargždų komanda šį tikslą pasiektų. 206 cm ūgio krepšininkas pelnydavo 13,3 taško ir atkovodavo 7,6 kamuolio. Jis pagal atkovotus kamuolius lygoje buvo antras.

Donatas Sabeckis (iš „Šiaulių“ į „Lietkabelį“)

Praėjusį sezoną Lietuvos lygoje pirmąją vietą pagal rezultatyvius perdavimus užėmęs Donatas Sabeckis likus kelioms dienoms iki naujo sezono pradžios dar sėdėjo be darbo. Tik rugsėjo viduryje buvusį „Šiaulių“ įžaidėją

priglaudė „Lietkabelis“, kuriam reikia laikinai pakeisti susižeidusį Dovį Bičkauskį. 30-metis D.Sabeckis pradeda septintąjį LKL sezoną ir turės bent tris mėnesius, kad įtikintų Panevėžio klubo vadovus pratęsti sutartį iki sezono pabaigos.

Praėjusį sezoną Šiaulių komandoje 198 cm ūgio įžaidėjo vidurkiai buvo 9,2 taško ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

Liutauras Lelevičius (iš „Žalgirio“ į „Lietkabelį“)

Iš Kauno į Panevėžį jau nutiestas krepšininkų greitkelis, kuris naudingas „Lietkabeliui“, bet nieko neduoda „Žalgiriui“. Kauno klubo paskolinti Paulius Valinskas, Paulius Murauskas, Mantas Rubštavičius puikiai žaidė „Lietkabelyje“, bet į „Žalgirį“ negrįžo.

Dabar tuo pačiu greitkeliu keliauja 20-metis Liutauras Lelevičius. Jis praėjusį sezoną „Žalgiryje“ žaidė tik epizodiškai ir pelnydavo 2,3 taško ir negali būti tikras, kad neužsisėdės ant „Lietkabelio“ suolo. 201 cm ūgio gynėjas naujoje komandoje laikys iš meistriškumo, ir charakterio egzaminą.

Dovis Bičkauskis (iš „Jonavos“ į „Lietkabelį“)

Dovis Bičkauskis praėjusį sezoną, kuriame pelnydavo 11,2 taško, atlikdavo 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir užėmė antrąją vietą lygoje pagal perimtus kamuolius, buvo viena iš svarbių „Jonavos“ sudedamųjų dalių. Tačiau šiais metais 30-metis gynėjas nusprendė pakeisti aplinką ir atsidūrė „Lietkabelyje“. Tiesa, debiuto Panevėžyje reikės palaukti. D.Bičkauskis gydosi traumą ir į aikštę tikriausiai galės grįžti tik žiemą.

Danielius Lavrinovičius (iš „Nevėžio“ į „Žalgirį“)

Užpernai į Lietuvą po kelių Vokietijoje praleistų sezonų grįžęs Danielius Lavrinovičius puikiai pritapo „Nevėžyje“ ir padarė įspūdį net „Žalgirio“ vadovams. 24 metų 206 cm ūgio puolėjas, praėjusį sezoną Kėdainių komandoje pelnydavęs 10,8 taško, gavo kvietimą prisidėti prie garsiausio šalies klubo.

Vis dėlto mažai tikėtina, kad labai ilgą atsarginių suolą turinčioje Kauno komandoje D.Lavrinovičiaus likimas bus kitoks negu Karolio Lukošiūno.

Marius Valinskas (iš „Nevėžio“ į „Juventus“)

„Nevėžis“ padėjo atsiskleisti ne vienam krepšininkui. Tarp jų – Mariui Valinskui, kuris praėjusį sezoną pelnydavo 10,9 taško ir atlikdavo 4,2 rezultatyvaus perdavimo. Prieš kelerius metus 187 cm ūgio M.Valinskas jau bandė įsitvirtinti stipresnėje komandoje „Lietkabelyje“, bet tuomet tokiam karjeros žingsniui dar nebuvo pasiruošęs. Dabar jis labiau subrendęs ir, būdamas 24-erių, turi galimybę įrodyti, kad jį pakvietę „Juventus“ vadovai priėmė teisingą sprendimą.

Oskaras Pleikys (iš „Neptūno“ į „Rytą“)

Oskaras Pleikys praėjusio sezono pradžioje dar žaidė „Neptūno“ dubleriuose NKL pirmenybėse. Tačiau palankiai susiklosčius aplinkybėms 202 cm ūgio puolėjas gavo šansą pirmojoje komandoje ir „Neptūno“ trenerių nenuvylė. Sezono pabaigoje O.Pleikio pavardė buvo minima dažnai, o jo vidurkiai LKL pirmenybėse pakilo iki 7,2 taško ir 4,3 atkovoto kamuolio. Vasarą 22 metų krepšininką pakvietė „Rytas“, kuriame jis bandys pakartoti praėjusio sezono kelią.

Julius Jucikas (iš „Pieno Žvaigždžių“ į „Gargždus“)

33 metų Julius Jucikas pradeda jau dvyliktąjį LKL sezoną, o „Gargždai“ yra aštuntoji jo komanda stipriausioje Lietuvos lygoje. Praėjusį sezoną J.Jucikas, vilkėdamas „Pieno Žvaigždžių“ aprangą, pelnydavo 9,4 taško ir atkovodavo 4 kamuolius.

204 cm ūgio ir 121 kg svorio vidurio puolėjas yra vienas sunkiausiai pastumiamų LKL krepšininkų ir šį sezoną stengsis, kad varžovai neišstumtų Gargždų komandos į antrąją lygą.

Martynas Pacevičius (iš „Pieno Žvaigždžių“ į „Neptūną“)

206 cm ūgio Martynas Pacevičius buvo praėjusio sezono pirmosios dalies atradimas, bet paskui nublanko, kaip ir visa „Pieno Žvaigždžių“ komanda.

Vis dėlto jo vidurkiai buvo solidūs – 10,7 taško ir 6,9 atkovoto kamuolio. „Neptūne“, į kurį perėjo 26 metų puolėjas, aplinka turėtų būti darbingesnė, negu praėjusį sezoną buvo Pasvalio komandoje, tad M.Pacevičiui atsiveria naujos galimybės.

Šarūnas Beniušis (iš „Gargždų“ į „Juventus“)

LKL pirmenybėse Šarūnas Beniušis debiutavo prieš vienuolika metų, bet stipriausioje šalies krepšinio pakopoje žaidė nereguliariai ir tik epizodiškai. Iki praėjusio sezono 206 cm ūgio puolėjas išties pasižymėjo tik NKL varžybose. Užtat praėjusį sezoną jam pavyko atsiskleisti Gargždų komandoje, kurioje žaisdamas jis pelnydavo 8,8 taško ir atkovodavo 5 kamuolius. Prieš naująjį sezoną 30-metis puolėjas sudomino „Juventus“ vadovus.

Visi perėjimai tarp LKL klubų

„Žalgiris“: Danielius Lavrinovičius („Nevėžis“).

„Rytas“: Oskaras Pleikys („Neptūnas“).

„Lietkabelis“: Martynas Varnas („Šiauliai“), Dovis Bičkauskis („Jonava“), Liutauras Lelevičius („Žalgiris“), Donatas Sabeckis („Šiauliai“).

„Jonava“: Tauras Jogėla („Prienai“), Nojus Mineikis („Neptūnas“).

„Wolves“: -

„Juventus“: Marius Valinskas („Nevėžis“), Evaldas Šaulys („Pieno Žvaigždės“), Šarūnas Beniušis („Gargždai“).

„Neptūnas“: Timas Lambrechtas (Belgija; „Nevėžis“), Martynas Pacevičius („Pieno Žvaigždės“).

„Nevėžis“: Robertas Keliačius („Prienai“), Ignas Vaitkus („Pieno Žvaigždės“).

„Šiauliai“: Dovydas Romančenko („Juventus“), Karolis Giedraitis („Prienai“).

„Pieno Žvaigždės“: Adomas Sidarevičius („Neptūnas“), Adas Šimonis („Rytas“).

„Gargždai“: Julius Jucikas („Pieno Žvaigždės“), Justas Furmanavičius („Pieno Žvaigždės“), Gediminas Leščiauskas („Neptūnas“).

„Mažeikiai“: Martynas Paliukėnas („Mažeikiai“), Giedrius Staniulis („Gargždai“).

Praėjusį sezoną LKL žaidę lietuviai, kurie šiuo metu dar nėra sudarę sutarties su jokiu klubu: Karolis Lukošiūnas („Žalgiris“), Artūras Valeika („Jonava“), Aurimas Majauskas („Jonava“), Martynas Gecevičius („Juventus“), Rokas Gustys („Neptūnas“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.