EUROLYGA 2023

Intriguojanti prognozė iš JAV: D. Sabonis – naudingiausias artėjančio NBA sezono žaidėjas

Krepšinio naujienas aprašančio amerikiečių portalo „Clutch Points“ žurnalistas Joey Mistrettas pateikė tris argumentus, kodėl „Sacramento Kings“ vidurio puolėjas iš Lietuvos Domantas Sabonis pretenduoja tapti naudingiausiu NBA 2023–2024 m. sezono žaidėju.

Intriguojanti prognozė iš JAV: D. Sabonis – naudingiausias artėjančio NBA sezono žaidėjas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Intriguojanti prognozė iš JAV: D. Sabonis – naudingiausias artėjančio NBA sezono žaidėjas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Joelis Embiidas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Joelis Embiidas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Nikola Jokičius.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Nikola Jokičius.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 12:09 PM

Krepšinio analitikas išskyrė augantį dėmesį „Kings“ komandai, sugrįžtantį pasitikėjimą aukštaūgiais ir išskirtinį D.Sabonio stabilumą.

Dėmesys „Kings“

Anot „Clutch Points“, tiek De'Aronas Foxas, tiek Domantas Sabonis 2023–24 m. sezone sulauks daugiau dėmesio. Kodėl? Nes visa „Kings“ franšizė gaus daugiau žiniasklaidos dėmesio po puikaus praėjusio sezono.

Sakramentas praėjusiais metais atkrintamosiose varžybose vos nenuliūdino „Golden State Warriors“ gerbėjų. Nepaisant nesėkmės, „Kings“ įrodė, kad į jų nereikia nuvertinti.

Tiesa, „Kings“ sėkmė neapsiriboja D.Saboniu ir D.Foxu, tačiau superžvaigždžių duetas tikrai vaidina pagrindinį ekipos vaidmenį.

Žinoma, tokios komandos kaip „Warriors“ ir „Los Angeles Lakers“ užims didelį žiniasklaidos eterį, atsižvelgiant į rinkas, kuriose figūruoja tiek minėtos ekipos, tiek Sakramento komanda, tačiau nepastebėti „Kings“ bus sunku.

Grįžtanti aukštaūgių įtaka

Dideli vyrai sugrįžo į NBA, rašo J.Mistrettas. Per pastaruosius sezonus naudingiausių žaidėjų apdovanojimus pelnė Nikola Jokičius ir Joelis Embiidas. Nuo 2010-ųjų jau atrodė, kad aukštaūgių įtaka mažėja, dominuoja gynėjai ir lengvieji kraštai, visgi situacija ir vėl keičiasi.

Aukštaūgiai yra labiau įgudę nei bet kada. Tai jau ne tik dideli kūnai po krepšiu, tokie žaidėjai kaip J.Embiidas, N.Jokičius ir D.Sabonis gali pataikyti, perduoti kamuolį ir žaisti visapusišką krepšinį.

Ar Vakaruose D.Saboniui bus sunku pranokti N.Jokičių? Taip, nėra jokio klausimo. Tačiau tai, kad vidurio puolėjai pagaliau sulaukia daug dėmesio, dar kartą byloja apie jų galimybes laimėti naudingiausio žaidėjo titulą.

D.Sabonio stabilumas

27-erių krepšininkas NBA žaidžia nuo 2016–2017 m., kai debiutavo su „Oklahoma City Thunder“ klubu. D.Sabonis kitą sezoną pateko į „Indiana Pacers“ komandą, kur žaidė iki pat 2021–2022 m.

Sakramentas įsigijo D.Sabonį iš „Pacers“ 2021–2022 m. sezone.

Per savo karjerą lietuvis vidutiniškai pelno po 15,1 taško ir pataiko 54,8 proc. metimų. D.Sabonis taip pat žinomas dėl savo veržlumo, atkovotų kamuolių ir gynybos.

Per savo karjerą jis vidutiniškai per rungtynes atkovoja po 9,7 kamuolio. Galiausiai, D.Sabonis taip pat yra nepakankamai įvertintas žaidėjas, nes NBA lygoje atlieka po 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Nors jis visada buvo pastovus, D.Sabonis praėjusį sezoną pasiekė naują lygį.

Jis pelnydavo po 19,1 taško ir atkovodavo po 12,3 kamuolio. Jis taip pat pataikė 37,3 proc. metimų iš už baudos aikštelės ir 61,5 proc. joje. Jo atliekami 7,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes taip pat buvo karjeros rekordas.

Aplinkybės yra palankios, D.Sabonis yra karjeros žydėjime, o jo žaidime netrūksta pasitikėjimo. Tai rizikinga prognozė, bet D.Sabonis bus 2023–24 metų NBA naudingiausiu žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.