EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionate blizgėjęs krepšininkas spjovė ant kontrakto ir nepasirodė naujajame klube

2023 metų pasaulio krepšinio čempionate įspūdingai rungtyniavęs 27-erių Bruno Caboclo nusprendė nieko nepranešęs neprisijungti prie savo komandos.

 B.Caboclo<br> FIBA nuotr.
 B.Caboclo<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 9:24 PM

Prieš čempionatą Brazilijos rinktinės aukštaūgis pasirašė kontraktą su Italijos klubu Venecijos „Umana Reyer“, tačiau panašu, jog B.Caboclo pajautęs, kad gali užsidirbti pelningesnį kontraktą nusprendė sužaisti nešvarius žaidimus, kuriais ypatingai nepatenkintas liko Italijos klubo prezidentas Federico Casarinas.

„Negalime patvirtinti, kad jis prisijungė prie komandos Izraelyje ir girdėjome gandus, jog jis galimai persikels į Belgrado „Partizan“. Nepaisant to, norime patikslinti, kad ėmėmės formalių teisinių veiksmų, per savo teisininkus bendraudami su visomis krepšinio lygomis. Mes griežtai skatiname bet kurį klubą nesvarstyti jo paslaugų, nes B.Caboclo ir toliau turi kontraktą su mūsų komanda“, – kalbėjo Venecijos klubo prezidentas.

Į tokius „Umana Reyer“ trenerio žodžius iškart sureagavo Serbijos klubas. Kaip teigiama „Meridianbet Sport“ pranešime, „Partizan“ išaiškino visą netvarką.

Anot pranešimo, B.Caboclo buvęs agentas Igoris Crespo, kuris taip pat atstovauja Nikolai Mirotičiui, pasiūlė jį „Partizan“, tačiau Serbijos klubo atsakymas nuo pat pirmos akimirkos buvo neigiamas.

Tačiau B.Caboclo pakeitė agentą ir dabar jam atstovauja Danielis Hazanas, kuris taip pat brazilą pasiūlė „Partizan“ komandai, nepaisant jo sutarties su Venecijos klubu, tačiau serbai davė tik dar vieną neigiamą atsakymą.

Remiantis pirmadienio Izraelio žiniasklaidos pranešimais, puolėjas iš Brazilijos yra pasirengęs dalyvauti JAV ture su „Maccabi Ra'anana“ ekipa, kuri žais draugiškas rungtynes su „Brooklyn Nets“, „Cleveland Cavaliers“ ir „Minnesota Timberwolves“.

Manoma, jog B.Caboclo ketino pasinaudoti šia galimybe ir užsitikrinti kontraktą NBA lygoje.

Tačiau jo pasirašytoje sutartyje su „Umana Reyer“ nėra pasitraukimo išlygos. Tai neleidžia žaidėjui dalyvauti draugiškose rungtynėse be komandos sutikimo.

Neseniai pasibaigusiame pasaulio krepšinio čempionate B.Caboclo atliko lyderio vaidmenį Brazilijos rinktinėje, kurioje fiksavo 16,4 taško, 9,2 atkovoto kamuolio ir 22 naudingumo vidurkius.

B.Caboclo nesėkmingai NBA siekė įsitvirtinti nuo 2014 iki 2021 metų. Per tą laiką krepšininkas atstovavo „Toronto Raptors“, „Sacramento Kings“, „Memphis Grizzlies“ ir „Houston Rockets“ komandoms, tačiau stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje brazilas sužaidė tik 105 rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.