EUROLYGA 2023

V. Wembanyama pasiruošęs olimpinėse žaidynėse iškovoti aukso medalius

Victoras Wembanyama spaudos konferencijos metu patvirtino norą prisijungti prie Prancūzijos rinktinės olimpinėse žaidynėse 2024 metais.

 V. Wembanyama<br>G.Šiupario nuotr.
 V. Wembanyama<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 3:41 PM

Nenuostabu, tačiau vienas didžiausių pasaulio talentų, kuris praleido pastarąjį FIBA pasaulio čempionatą, patvirtino, kad dalyvaus artėjančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

19-metis prancūzų fenomenas V.Wembanyama dalyvaus Paryžiuje 2024 m. olimpinėse žaidynėse, kaip jis sakė dokumentinio filmo „Un1que“ spaudos konferencijoje, pasakojančioje apie paskutinį jo sezoną Prancūzijoje.

„Sėkmė olimpiadoje būtų puiki istorija. Ir nebus kito tikslo, išskyrus auksą. Žinoma, aš dalyvausiu olimpiadoje. Žiūrėjau pasaulio čempionatą ir rezultatas labai nuvylė. Tačiau aš nesijaudinu. Neturiu pasakyti jokios kritikos. Aš nebuvau komandoje, o rinktinė buvo aukščiausio lygio žaidėjų rankose. Manau, kad tai nekeičia galimybių kitais metais Paryžiuje nuveikti ką nors didelio“, – teigė pirmuoju šaukimu į NBA lygą pakviestas V.Wembanyama.

Prancūzijos rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo pralaimėjimais Kanadai ir Latvijai ir jau po dviejų rungtynių tapo aišku, jog prancūzų čempionatas baigsis pirmajame etape.

V.Wembanyama atskelidė, jog rinktinei nusprendė nepadėti dėl jausto nuovargio.

„Pirmą kartą gyvenime jaučiausi pavargęs dėl visų įvykių, kurie vyko vienas po kito. Nieko neigiamo. Tačiau atostogos po Vasaros lygos buvo būtinybė ramiai tęsti psichologiniu lygmeniu. Radau laiko atsiriboti. Tai pirmas kartas, kai per tris mėnesius pasirodžiau žiniasklaidoje. Man tai pasitarnavo į gerą“, – situaciją aiškino 19-metis prancūzas.

226 cm milžinas artėjantį sezoną debiutuos NBA lygoje vilkėdamas „San Antonio Spurs“ marškinėlius.

„Ideali pradžia jau būtų atkrintamosios. Toliau… geriausias dalykas yra nežinoti. Ne paslaptis, kad laimėti žiedą sunku. Bet aš esu kantrus ir žinau, kad tai įvyks. Nelaimėjimas per pirmuosius kelis metus nėra kliūtis atsidurti šlovės muziejuje arba laimėti penkeriais metais vėliau“, – apie ambicingus tikslus kalbėjo V.Wembanyama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.