EUROLYGA 2023

Katalonijoje – nusivylimas Š. Jasikevičiaus įpėdiniu ir kirčiai prezidentui: „Pasiekė savo tikslą – sugriovė „Barcelona“ krepšinį“

Krepšinio klubo biudžetą sumažinę „Barcelona“ ekipos vadovai šią vasarą atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Šarūnu Jasikevičiumi ir brangiausiu Eurolygos žaidėju Nikola Mirotičiumi. Juos klube pakeitė treneris Rogeris Grimau ir iš NBA lygos atvykęs Jabari Parkeris. Tačiau Katalonijoje vis garsiau kalbama apie krepšinio sunkmetį, kurį šį sezoną patirs „Barcelona“ ekipa.

Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 11:57 AM

Dar neprasidėjus sezonui Barselonoje kilo daug klausimų, kaip atrodys šio sezono komanda, kuri ekipos vairą patikėjo iki tol tik dublerių klube dirbusiam 45-erių R.Grimau. Buvęs ilgametis „Barcelona“ klubo žaidėjas turi didžiulį Juano Carloso Navarro pasitikėjimą, tačiau tai kol kas vietinių krepšinio specialistų neguodžia.

„Barcelona“ sezoną pradėjo nelaimėjusi Ispanijos supertaurės, kuomet pusfinalyje nusileido amžinam varžovui Madrido „Real“ klubui.

Po šio pralaimėjimo Ispanijos spaudoje pasipylė daugybė abejonių.

„Komanda nusprendė atsisakyti didžiausios klubo žvaigždės N.Mirotičiaus ir Š.Jasikevičiaus, kuris yra tikras lyderis tiek aikštėje, tiek už jos ribų“, – samprotavo encestando.es žurnalistas Javieras Maestro. – Š.Jasikevičius iš komandos išėjo kartu su riksmais ir kietu bei sunkiu žaidimu, kurį diegė Barselonoje. Bet reikia pripažinti, kad su juo klubas dukart laimėjo Ispanijos lygą, Karaliaus taurę ir tris kartus pasiekė Eurolygos finalo ketvertą. Su Šaru „Barcelona“ visada buvo laikoma tarp favoričių laimėti visus įmanomus trofėjus. Jį klube pakeitė ne asistentas, kuris žinojo žaidimo filosofiją, ir tikrai ne aukštesnio lygio strategas.“

Anot ispanų, sezono pradžia puikiai parodys, ko yra vertas R.Grimau.

„Su Š.Jasikevičiumi ar Svetislavu Pešičiumi „Barcelona“ pasižymėdavo gera gynyba. Turėjo tokius žaidėjus kaip Adamas Hanga, Vicotras Claveras, Nikola Kaliničius ar Tomašas Satoransky. R.Grimau žaidžia daugiau atakuojantį krepšinį, daugiau greito puolimo, mažiau statiško žaidimo „penki prieš penkis“, – skirtumus vardijo J.Maestro.

Neigiamai komandos vasaros darbus įvertino ir madrid-barcelona.com žurnalistas Fede Peris.

„Po to, kas buvo padaryta šią vasarą, jau po pirmųjų rungtynių prieš „Real“ pasimatė, kad komandos lygis drastiškai smuko. Bus labai sunku kovoti dėl pagrindinių titulų. Tokia realybė: be N.Mirotičiaus ir Š.Jasikevičiaus nėra jokio realaus projekto šio sezono „Barcelona“ klube. Nuo pat lietuvio atvykimo „Barcelona“ pasiekdavo Eurolygos finalo ketvertą. Bet prisiminkime, kad jis rėkdavo ir versdavo žaidėjus jaustis blogai. Tačiau naujas treneris nei rėkia, nei rodo, kad kažką apskritai daro. Jį labai lengvai taktiškai įveikė Chusas Mateo“, – rašė F.Peris.

F.Peris rėžė pamokslą ir „Barcelona“ prezidentui Joanui Laportai.

„Sveikinimai J.Laportai. Jis pasiekė savo tikslą – sugriovė „Barcelona“ krepšinį. Komanda neturi realių galimybių kovoti dėl titulų“, – teigė F.Peris.

„Barcelona“ sezoną Eurolygoje pradės namų rungtynėmis su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.