EUROLYGA 2023

„Barcelona“ vadovas pagaliau paaiškino, kodėl atsisveikino su Š. Jasikevičiumi: nesutarė dėl dviejų dalykų Atskleidė, kiek milijonų sutaupė

Nors krepšinio treneris Šarūnas Jasikevičius jau kelis mėnesius nėra „Barcelona“ narys, jo ir klubo ryšiai vis dar plačiai aptariami tiek Ispanijoje, tiek Europoje.

 Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Š. Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 6:31 PM, atnaujinta Sep 21, 2023, 8:45 PM

Apie sprendimą su lietuviu nepratęsti sutarties pagaliau prakalbo ir „Barcelona“ krepšinio sekcijos vadovas Juanas Cubellsas.

„Š.Jasikevičiumi visada pasitikėjome. Su juo santykiai buvo geri, jis mums per trejus metus davė labai daug, pavyko grįžti į elitą. Tačiau nepavyko su juo susitarti dėl biudžeto ir sporto planavimo klausimų, todėl sutartis nebuvo pratęsta“, – mundodeportivo.com cituoja agentūrą EFE, kuriai kalbėjo J.Cubellsas.

Vienas iš „Barcelona“ vadovų taip pat papasakojo, kodėl vietoje Š.Jasikevičiaus nusprendė samdyti dublerių komandoje dirbusį trenerį Rogerį Grimau.

„Mes žinojome jį eilę metų. Jis taip pat žino, kas yra „Barcelona“. R.Grimau labai protingas treneris, kuris žino, kaip aplink save suburti komandą. Tai mažai rizikingas sprendimas, panašų esame priėmę su Xavi Pascualiu ar futbole su Pepu Guardiola bei Xavi“, – aiškino J.Cubellsas.

Vadovas taip pat paaiškino, kodėl buvo atsisveikinta su Nikola Mirotičiumi.

„Jei jo agentas būtų buvęs nuosaikesnis, tuomet nebūtų buvę taip sunku, – komentavo J.Cubellsas, kuris teigė, kad aukštaūgiui jau kuris laikas buvo siūloma susimažinti atlyginimą. – N.Mirotičius buvo laimingas Barselonoje, bet sunku įlįsti į jo galvą.“

Kaip teigė J.Cubellsas, kol kas „Barcelona“ artimiausiu metu nesvarsto mažinti krepšinio klubo biudžeto.

Tačiau taip pat teigė, kad atsisveikinę su Š.Jasikevičiumi, N.Mirotičiumi ir Cory Higginsu klubas sutaupė daugiau nei 10 mln. eurų.

Lrytas.lt primena, kad Š.Jasikevičius kol kas jokiame kitame klube nedirba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.