EUROLYGA 2023

D. Motiejūno situaciją ir klubo sudėtį apžvelgęs „Monaco“ treneris: „Turime didelius lūkesčius“

Monako „Monaco“ klubo treneris Saša Obradovičius teigė, kad klubas turi didelius lūkesčius artėjančiam sezonui ir tikslai negali būti mažesni nei praėjusiais metais. Strategas taip pat atskleidė, kad lietuvis Donatas Motiejūnas jau treniruojasi su komanda ir netrukus žengs ant parketo oficialiose rungtynėse.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2023-09-22 10:14

Specialistas iš Serbijos „Monaco“ klubo svetainei kalbėjo apie klubo naujokus, apžvelgė pasirengimą sezonui ir kalbėjo apie spaudimą artėjančiam sezonui.

– Pakalbėkime apie perėjimus vasara. Ar buvo svarbu išlaikyti komandos branduolį, pasipildant naujokais?, – buvo paklaustas S.Obradovičius.

– Visąlaik svarbu turėti tęstinumą ir dirbti su tais pačiais žaidėjais, kurie supranta trenerio filosofiją, sistemą, savo rolę komandoje. Tęstinumas negarantuoja to, kad bus pakartoti analogiški rezultatai, kurie buvo pasiekti pernai, bet jeigu paleidi praeitį ir turi gerą mentalitetą, yra šansų pasiekti panašius rezultatus, kokie buvo anksčiau. Pasiekti rezultatus padės kuklumas, motyvacija ir noras priimti naujus iššūkius.

Naujokams reikės laiko integruotis prie sistemos, tačiau jie yra puikūs žaidėjai ir kartu puikūs žmonės. Mes visi turime didelius tikslus ir lūkesčius, kurie padės eiti link mūsų tikslo.

– Pasiruošimo cikle turėjote traumuotų ir išvykusių žaidėjų. Kaip jūs prie to prisitaikėte?

– Kontroliniai mačai neparodė tikrojo komandos vaizdo, koks jis bus artėjantį sezoną, kadangi dėl įvairiausių priežasčių neturėjome itin svarbių žaidėjų. Kemba (Walkeris), Mamadou (Jaiteh), Jordanas (Loydas) ir Donta (Hallas) praktiškai nesitreniravo su komanda. Taip pat turime žaidėjų, kurie dalyvavo pasaulio čempionate. Terry (Tarpey‘us), Yakuba (Outtara), Elie (Okobo) prieš pirmąjį mačą su Limožo ekipa treniravosi vos kartą ar du. Taip pat prie komandos visai neseniai prisijungė ir Donatas Motiejūnas.

Mes turime prisitaikyti prie dvikovų vietinėse pirmenybėse, kurie nėra įprasti ir sunkūs, kadangi mes dar turime daug dalykų, ką reikia taisyti. Dėl tokių dalykų turime būti kiek atlaidesni.

– Rungtynėse prieš Limožo ekipą, atrodo, vyrukai buvo nusiteikę puikiai ir rodė gerą fiziškumą bei intensyvumą.

– Šios rungtynės buvo tipinės ankstyvo sezono rungtynės ir jos tikrai neparodo paveikslo, kaip mes iš tikrųjų norime žaisti. Mes maišėme mūsų žaidėjų pozicijas ir kartais nėra lengva sujungti žaidėjus į vieną krūvą tokioje neeilinėje situacijoje, tačiau mes mokomės su kiekvienomis rungtynėmis ir kaskart žaisime vis geriau. Svarbiausiai, kad mums pavyko išplėšti pergalę.

– Ką Terry Tarpey‘us gali duoti komandai su savo universalumu?

– T.Tarpey‘us yra puikus mūsų pirkinys, pradedant tuo, kad jis yra geras žmogus. Jis mums tikrai padės, bet visi turi suprasti, kad visi žaidėjai yra mechanizmo dalis, kurio pavadinimas yra komanda, o tai komandai kol kas reikia daugiau laiko apsiprasti ir susižaisti. Mums reikia būti kantriems, kad žaidėjai priprastų prie savo rolių, surastų savo ritmą ir duotų komandai naudą.

– Rungtynėse su Limožo komanda Johnas Brownas pademonstravo išskirtinę energiją. Kiek jis jums yra svarbus komandoje?

– J.Brownas yra praėjusio sezono Prancūzijos lygos finalo naudingiausias žaidėjas. Žaidėjas, kuris kiekvienąkart, kuomet žaidžia, palieka širdį aikštelėje. Jis yra tas žmogus, į kurį visi lygiuojasi. Kartu J.Brownas tiek aikštelėje, tiek už jos ribų palaiko visus komandos narius, įskaitant tiek trenerius, tiek žaidėjus.

– Kokia yra Donato Motiejūno ir kitų traumuotų žaidėjų situacija?

– D-Mo jau treniruojasi su komanda ir turėtų žaisti artėjančiose rungtynėse. D.Hallas progresuoja puikiai. Jį vis dar prižiūri fizinio rengimo treneris, tačiau jis gali grįžti į aikštelę greičiau, nei buvo tikimasi. Analogiška situacija yra ir su kitais žaidėjais.

– Kokį įspūdį jums paliko ištikimiausi klubo sirgaliai?

– Atidarant sezoną su mūsų sirgaliais parodo tai, kaip kyla susidomėjimas krepšiniu Monake. Kartu tai parodo, kiek mūsų pačių pasirodymas yra priklausomas nuo mūsų sirgalių. Ryšys tarp sirgalių ir komandos turi būti labai stiprus, kadangi sezonas bus ilgas ir kartu turėsime daug iššūkių. Mums reikia žmonių, kurie mus palaikytų ir kartu stumtų į priekį. Sirgaliai turi būti it šeštasis mūsų žaidėjas.

– Kokie yra klubo lūkesčiai Eurolygoje? Juk šiemet čempionatas bus dar sunkesnis.

– Mūsų lūkesčiai ir tikslai negali būti žemesni nei tie, kuriuos turėjome praėjusiais metais. Mes turime sau kelti aukštus tikslus ir dirbti, kad juos pasiektume, o kartu tikėtis, kad pasiekti tai, ką pasiekėme pernai, bus žymiai sunkiau.

Manau, kad patekimas į atkrintamąsias būtų puikus pasiekimas, o patekimas į finalo ketvertą būtų nerealiai geras pasiekimas.

– Ar jaučiate spaudimą po sėkmingo praėjusio sezono?

– Spaudimas yra dalis mano gyvenimo ir kartu tai, kaip mes, kaip komanda, spręsime sudėtingas situacijas. Situacijų sprendimas kartu – yra ypač svarbus, norint pasiekti gerą rezultatą. Aš visuomet tikiu, kad su puiki grupė žmonių, puikus darbas, atsidavimas ir profesionalumas duoda papildomo pasitikėjimo dideliems iššūkiams.

Aš manau, kad kiekvienas žaidėjas turės būti lyderiu ir kartu atsakingu už komandos rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.