EUROLYGA 2023

Dėl Baltijos lygos čempionių titulo kovos 13 komandų

2023–2024 m. „Betsafe Baltijos moterų krepšinio lygoje“ („Betsafe-WBBL“) dalyvaus 13 komandų iš Lietuvos ir Latvijos.

 Dėl Baltijos lygos čempionių titulo kovos 13 komandų<br> S. Čirbos nuotr.
 Dėl Baltijos lygos čempionių titulo kovos 13 komandų<br> S. Čirbos nuotr.
 Dėl Baltijos lygos čempionių titulo kovos 13 komandų<br> S. Čirbos nuotr.
 Dėl Baltijos lygos čempionių titulo kovos 13 komandų<br> S. Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 3:13 PM

Dėl stipriausios ekipos titulo šiame sezone kovos visos šešios „Smart Way Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ ekipos (Vilniaus „Kibirkštis“, Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“, Klaipėdos „LCC tarptautinis universitetas“, Kauno „Aistės-LSMU“, „Šiauliai-Vilmers“, „Panevėžys“) ir 7 ekipos iš Latvijos („TTT Riga“, Rygos RSU, „Liepaja/LSSS“, „Daugavpils Universitate“, „Riga Juniores/LU“, „Jūrmala“, Rygos „TTT Juniores“).

Reguliariajame sezone komandos tarpusavyje sužais po 2 kartus, o pirmąją vietą užėmusi ekipa iš karto pelnys kelialapį į finalo ketvertą. 2–7 vietas reguliariajame sezone pasidalijusios komandos pateks į ketvirtfinalį, kuriame 2 rungtynių serijose paaiškės kitos lemiamų kovų dalyvės.

„Betsafe-WBBL“ direktorė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė teigia, kad žaidimas bendroje lygoje yra itin naudingas tiek Lietuvos, tiek Latvijos komandoms.

„Praeitą sezoną dėl stipriausios Baltijos šalių komandos titulo kovojo 12 ekipų, o baigiamuoju akordu tapo puikus finalo ketvertas Birštone. Sulaukėme daug gerų atsiliepimų, visų klubų vadovai supranta, kad krepšininkėms reikia kuo daugiau ir kuo aukštesnio lygio rungtynių. Tik taip galima tobulėti, todėl džiaugiuosi, kad „Betsafe-WBBL“ suteikia žaidėjoms tokią galimybę“, – sakė lygos vadovė.

Lietuvos ir Latvijos ekipų tarpusavio kovos nacionaliniuose čempionatuose bus traukiamos į „Betsafe-WBBL“ įskaitą, o pirmasis skirtingų šalių klubų susidūrimas įvyks spalio 20 dieną.

Baltijos šalių čempionės titulą šį sezoną gins „TTT Riga“, pastarojo sezono finale dramatiškai palaužusi Vilniaus „Kibirkštį“. Trečiąją vietą praeitą sezoną užėmė Rygos Stradinio universiteto krepšininkės, kurios reguliariajame sezone buvo pirmos, o ketvirtos finišavo Klaipėdos „Neptūno-Amberton“ žaidėjos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?