EUROLYGA 2023

Į FIBA Čempionų lygos atranką pažvelgęs V. Šeškus džiaugėsi sėkmingu startu LKL: „Auksinės pergalės“

Virginijus Šeškus ir toliau demonstruoja klasę. Specialisto vadovaujama Jonavos „CBet“ lemiamomis akimirkomis 82:79 ištraukė pergalę prieš į Lietuvos krepšinio lygą („Betsafe-LKL“) sugrįžusį Mažeikių klubą. Po šio mačo „CBet“ iškart kraunasi lagaminus ir keliauja į Turkiją, kur žais rungtynes atrankoje dėl patekimo į FIBA Čempionų lygą, o V.Šeškus po mačo minėjo, kad džiaugiasi, jog komanda į Turkiją vyks pakiliomis nuotaikomis.

Virginijus Šeškus<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Virginijus Šeškus<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2023, 7:47 AM, atnaujinta Sep 24, 2023, 7:53 AM

„Kaip ir sakiau prieš rungtynes, mes dar esame susižaidimo laikotarpyje, ypač gynyboje. Matėte pirmąjį kėlinį – Mažeikiai iš po krepšio darė viską, ką norėjo. Paskiau truputį susitvarkėme. Manau, kad tas susitvarykmas padėjo. Esminis dalykas tas, kad mes paskiau pabandėme žaisti dviem mažais žaidėjais. Negalvojome jokių gudrybių – atsivesdavome, žaisdavome du prieš du, varžovas eina pro užtvaros apačią, o mes ieškome laisvo perdavimo“, – po mačo kalbėjo Jonavos ekipos specialistas.

Nepaisant to, kad jonaviečiai laimėjo, V.Šeškus tiki, kad „CBet“ vis dar turi rezervų.

„Aš manau, kad Mažeikiai pavargo. Mes pradėjome žaisti du prieš du, kai jų koncentracija buvo ne tokia. Jie gavo taškus iš po krepšio, iš tritaškio... pataikymas 42 procentai. Mes turime rezervų.

(Strahinja) Micovičius yra tikrai geras žmogus, geras žaidėjas, gali pataikyti. Labai smagu, kad šiandien Mike‘as (Lewisas) sužaidė“, – aiškino strategas.

Visgi specialistas tikino, kad jam truputį nerimą kelia tai, jog jo abu įžaidėjai patogiau jaučiasi žaisdami kitoje pozicijoje.

„Esmė, kas mane jaudina, jog abu gynėjai (M.Lewisas ir Ivanas Gandia-Rosa) labiau mėgsta žaisti atakuojančio gynėjo pozicijoje.

Pastatėme Mike‘ą į atakuojančio gynėjo poziciją, jis mums pradėjo mesti taškus. Labai smagu, kai laimime tokias rungtynes. Mažeikiai yra ta komanda, kuri kausis su visais. Tokios pergalės prieš Kėdainius, Mažeikius, ypač išvykoje – auksinės pergalės. Net pradedant nuo čempionato pradžios“, – pasakojo V.Šeškus.

Rugsėjo 26 d. Jonavos „CBet“ žais FIBA Čempionų lygos atrankoje, kur bandys įkąsti galingajam Strasbūro IG. Visgi V.Šeškus tikina, kad jonaviškiai į Turkiją vyks kautis.

„Rytoj naktį išvykstame į Turkiją. Daug geriau po pergalės važiuoti – nuotaikos visos geros. Galima sau leisti pavakarieniauti.

Mes važiuojame žaisti (šypsosi – red.). Visos prancūzų komandos – fiziškos. Bent jau protu mes juos turėtume paimti, bet jie gali panaudoti savo kitokią gynybos sistemą. Prieš tą gynybą būna labai sunku. Reikia garbingai kautis. Aišku, mūsų komanda ir pasiruošimo lygis yra ne tas, koks buvo praėjusiais metais, bet mus kol kas gali kritikuoti bet kas, tačiau mes kol kas atsilaikome“, – kalbėjo Jonavos veidu tapęs V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.