EUROLYGA 2023

M. Kiltinavičius – apie komandos koncentraciją ir tikėjimą H. Kantonenu Nedrįso lyginti V. Kariniausko ir naujojo klubo įžaidėjo

Mariaus Kiltinavičiaus vadovaujama Mažeikių „M Basket-Delamode“ ekipa patyrė antrą pralaimėjimą paeiliui. Įdomu tai, kad antrasis pralaimėjimas 79:82 prieš Jonavos „CBet“, identiškas pirmajam. Mažeikiškiai didžiąją mačo dalį turėjo pranašumą, tačiau rungtynių pabaigoje „M Basket“ vėl strigo ir nesugebėjo išlaikyti pranašumo. M.Kiltinavičius teigia, kad komanda prarado koncentraciją ir sulūžo, o minėtus aspektus reikės taisyti.

 Marius Kiltinavičius<br> Betsafe-LKL nuotr.
 Marius Kiltinavičius<br> Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2023, 10:13 AM, atnaujinta Sep 24, 2023, 1:33 PM

„Manau, kad tuo metu, kada turėjome galimybę susikrauti tokią persvarą, kad varžovas jau nebegrįžtų į rungtynes, atsirado kažkokia dvejonė, pametėme koncentraciją. Kas labai svarbu, kad pametus koncentraciją, mes turėjome pranašumą, bet toks vaizdas, kad mes kažko išsigandome. Po minutės pertraukėlės išėjome į aikštelę ir visiškai nepadarėme to, ką šnekėjome, kad padarysime. Šiandien rungtynės truko 40 minučių, o mes gerą krepšinį žaidėme 35-ias.

Pirmoje pusėje labai gerai laikėmės rungtynių plano, susikūrėme labai daug gerų metimų, bet negalėjome nieko pataikyti. Antroje pusėje pataikėme, pasidarėme persvarą ir lemiamu metu kažkodėl sulūžome... reikės ieškoti priežasčių, kodėl mes sulūžome. Tai būtinai turime pakeisti, nes pralaimėjimo priežastys buvo panašios abejose rungtynėse. Gali būti, kad jos pasikartojo.

Gynyboje – antroje mačo dalyje nesustabdėme jų gynėjų. M.Lewisas aikštelėje praleido 20 minučių ir pelnė 21 tašką. Nesustabdėme jų du prieš du situacijų. Turėsime dirbti ir dar labiau atkreipti dėmesį į detales“, – apie rungtynes kalbėjo Mažeikių klubo galva.

Mažeikiškiai šiame mače, ypač antroje mačo dalyje, žaidė po vieną ir taip bandė gelbėtis, tačiau M.Kiltinavičius tikina, kad komandai didžiojoje mačo dalyje drausmės netrūko.

„Drausmės trūko svarbiausiais momentais. Manau, kad didžiąją rungtynių dalį mums drausmės netrūko. Laikėmės rungtynių plano tiek gynyboje, tiek puolime, bet svarbiausiu metu – mes išsigandome. Išsibarstėme, išsibarstėme ir išsibarstėme. Tai mums kainavo pergalę“, – aiškino M.Kiltinavičius.

Rungtynėse prieš „CBet“ mažeikiškių komandoje net trys žaidėjai žaidė virš 30-ies minučių. Kay‘us Bruhnke ir Chauncey Collinsas po 32, Giedrius Staniulis – 30. Ar žaidėjai pavargo?

„Nemanau, kad pavargome. Nesutinku, kad šiandien buvo nuovargis. Nemanau, kad pralaimėjome dėl nuovargio“, – svarstė specialistas.

Mažeikių „M Basket-Delamode“ vietoje Vaido Kariniausko įsigijo Suomijos rinktinės įžaidėją Henri Kantoneną, kuris debiutavo prieš Jonavos „CBet“ ekipą.

Įžaidėjas pirmosiose rungtynėse „Betsafe-LKL“ pirmenybėse per kiek daugiau nei 23 praleistas minutes aikštelėje pelnė 3 taškus (0/4 trit., 3/4 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 4 naudingumo balus.

„Labai gerai jį (H.Kantoneną) vertinu – jis priėmė gerus sprendimus, išsimetė gerus metimus, gal gynyboje padarė porą klaidų, bet bendrai – vertinu labai teigiamai.

Įžaidėjui įsilieti į žaidimą, į sistemą – nėra paprasta. Tas truputį mus ribojo, kada jis buvo aikštelėje, bet tuo metu, kada mes trečiajame kėlinyje atitrūkome, jis žaidė labai gerai. Jis skirstė kamuolius, bet po to tas išsibarstymas ir išgąstis paėmė ir jį... Kai reikia mesti floaterį (metimą aukšta trajektorija – red.), jis nori nusimesti perdavimą... pradėjo dvejoti laisvą tritaškį mesdamas. Jam nėra lengva, bet aš juo tikiu.

Nenoriu lyginti jo ir Vaido Kariniausko. Jis turi savo pliusus. Tai yra mano, kaip trenerio, užduotis tuos pliusus išryškinti. „, – kalbėjo „M Basket-Delamode“ specialistas M.Kiltinavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.